‘Biz mi dedik, gelin bizi kurtarın’ diyen Suriyeliyi Yunan polisi dövüp geri gönderdi

‘Biz mi dedik, gelin bizi kurtarın’ diyen Suriyeliyi Yunan polisi dövüp geri gönderdi

Pazarkule Sınır Kapısı'nda "Sanki biz size 'Gidin bizi kurtarın dedik" sözleriyle tepki çeken Suriyeli genç, Yunan polisi tarafından şiddet gördü ve soyulup tekrar Türkiye'ye yollandı.

Avrupa hayaliyle yola çıkan sığınmacıların Edirne'ye gelişi sürüyor. Bir grup sığınmacı, sınır hattındaki köylerden ve Meriç Nehri'nden lastik botlarla Yunanistan'a geçti.

YARI ÇIPLAK GERİ YOLLADILAR

Sınırı geçen bazı sığınmacılara müdahalede bulunan Yunanistan güvenlik güçleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılara kaba şiddet uygulayıp yarı çıplak halde Meriç Nehri'nden geri gönderdi.

KÖYLÜLER BATTANİYE VERDİ

Edirne'nin sınır köylerine gelen sığınmacılara köylüler battaniye ve kıyafet verdi. Vücutlarında darp izleri olan ve ıslanan sığınmacılar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

TEPKİ ÇEKEN SURİYELİ DE GÖNDERİLDİ

Yunanistan görevlilerinin dövüp yolladığı Suriyeliler arasında Türkiye aleyhine söylediği sözlerle tepki çeken Suriyeli genç de vardı.

BBC Türkçe mikrofonlarına "Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" diye konuşmuştu.