Bizim mücadelemiz teröre karşı

Bizim mücadelemiz teröre karşı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 19. Doha Forumu'nda konuştu. Akar, "Bizim Kürtlerle ya da diğer herhangi bir etnik grupla bir sorunumuz yoktur. Biz sadece terör örgütleri ile mücadele ediyoruz" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 19. Doha Forumu'nda konuştu. Akar, Türkiye'nin DEAŞ, PKK/YPG ve diğer terör örgütleriyle mücadeleye olan bağlılığının devam ettiğini belirten, "Türkiye'nin DEAŞ, PKK/YPG ve tüm terör örgütleri ile mücadeleye olan bağlılığında bir değişiklik yoktur. Bizim Kürtlerle ya da diğer herhangi bir etnik grupla bir sorunumuz yoktur. Biz sadece terör örgütleri ile mücadele ediyoruz" ifadelerini kulandı.

TERÖRİSTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Bakan Akar, Türkiye'nin birçok büyük terörist grupla karşı karşıya olduğunu ve terörizmden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu söyleyerek, "Bize doğrudan tehdit oluşturan birçok büyük terörist grupla karşı karşıyayız" dedi. Bu terör örgütlerinden birinin de PKK/YPG olduğunu dile getiren Akar, "Bazı ülkeler Suriye'de DEAŞ'e karşı savaşmak bahanesiyle YPG'yi desteklemeye başladığında, onları bir terörist örgütü bir başka terörist örgüt kullanarak yok etmeye çalışmanın getireceği risklere karşı uyarmıştık" diye konuştu. Terör örgütü YPG'nin halen müttefik ülkelerden destek görmeye devam ettiğini dile getiren Akar, "YPG'ye verilen her silah, doğrudan Türkiye'ye karşı kullanılmak üzere PKK'nın eline geçmektedir. YPG'nin müttefiklerimizden destek görmesi onun terör örgütü olduğu gerçeğini değiştirmez. Dolayısıyla "istila', "işgal" veya "etnik temizlik" suçlamaları resmen yanlıştır, yanıltıcıdır ve hatalıdır" diye konuştu.

ETNİK KÖKENLE SORUNUMUZ YOK
Akar, 2 milyon Suriyelinin yerinden edildiğini ve bunlara Arapların, Kürtlerin, Hristiyanların, Yezidilerin ve Keldanilerin de dahil olduğunu belirterek, Barış Pınarı Harekatı'nın, uluslararası hukuka, BM Sözleşmesi'nde öngörülen meşru müdafaa hakkına, terörle mücadele ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve Türkiye ile Suriye arasında imzalanan Adana Mutabakatına uygun şekilde icra edildiğini söyledi. Bakan Akar, Türkiye'nin herhangi bir etnik grupla sorunu olmadığını, nihai amacın terörle mücadele olduğunu vurgulayarak, "Bizim Kürtlerle veya diğer etnik kökenlerle ilgili hiçbir sorunumuz olmadığını vurgulamak isterim. Biz sadece terör örgütleriyle mücadele ediyoruz" dedi. Akar, Türkiye'nin ABD ve Rusya ile yaptığı mutabakatlara rağmen, terör örgütü PKK/YPG'nin ihlal ve tacizlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.