Böbreğini satmaya çalışıyordu: Gerçek şoke etti

Böbreğini satmaya çalışıyordu: Gerçek şoke etti

İstanbul’da düzenlenen yasadışı böbrek nakil operasyonunda Ürdün, Lübnan ve Türk uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Yürütülen soruşturmada, böbreğini satmaya çalışan Ürdün uyruklu Odaı Ahmad H.’nin tek böbrekli olduğu ve dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaret ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ürdün uyruklu bir kişinin sosyal medya üzerinden satılık böbrek ilanı vererek insanları dolandırdığını tespit etti.

BÖBREK İÇİN 50 BİN DOLARA ANLAŞTI

Habertürk’ten Nihat Uludağ’ın haberine göre, Ürdün uyruklu Odaı Ahmad H.’y takibe alan polis ekipleri Lübnan uyruklu bir kadınla böbrek nakli için 50 bin Dolar para karşılığında anlaşma yaptığını tespit etti.

SAHTE PASAPORT BİLE ÇIKARTTILAR

Odaı Ahmad H., Lübnan uyruklu Gonwa S. isimli kadınla karı koca olduklarını gösteren sahte pasaport bile hazırladı.

BÖBREK NAKİL DOLANDIRICILIĞINA OPERASYON

Polis ekipleri, böbrek nakli dolandırıcılığı yapılacağı sırada operasyon düzenledi. Ürdün uyruklu Odaı Ahmed H., Lübnan uyruklu Gowa S., tercümanlık yapan Ammar Y. ve aracılık yapan Mehmet A. gözaltına alındı.

ZANLININ TEK BÖBREĞİ VARMIŞ

Gözaltına alınan böbrek nakli dolandırıcısı olan Odaı Ahmad H.’nn tek böbreğinin olduğu, diğer böbreğini ise yıllar önce sattığı öğrenildi.