Bomba iddia: Akşener, ‘Gül aday olursa kararımı gözden geçiririm’

Bomba iddia: Akşener, ‘Gül aday olursa kararımı gözden geçiririm’

Kulis bilgilerine göre, İyi Parti Lideri Akşener'in, 2019 seçimlerinde Gül’ün aday olması durumunda kararını gözden geçireceği belirtiliyor. Gül’ün, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in açıklamalarından cesaret aldığı kaydedilirken, “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir” yorumu da yapılıyor.

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ittifakın olmayacağını açıklayan İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in, Abdullah Gül’ün aday olması durumunda ise 'kararını gözden geçireceğini’ söylediği belirtiliyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında Gül’ün Kılıçdaroğlu ve Akşener’in açıklamalarından cesaret aldığını belirterek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Abdullah Gül büyük ölçüde tarafsız bir cumhurbaşkanlığı yürüttü’ şeklindeki açıklaması, Akşener’in, ‘Gül aday olursa ben kararımı gözden geçiririm’ dediği yönündeki söylentiler de kendisini cesaretlendirmiş olabilir” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine uzun bir süre olduğunu, ancak hesapların değiştiğinin anlaşıldığını ifade eden Selvi, “Muhalefet, çatı adayında yaşanan hayal kırıklığı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Kılıçdaroğlu, aday olabileceğini söylerken, Akşener adaylığını çoktan ilan etti bile. Bu durumda Abdullah Bey, ‘Dimyat’a pirinci giderken evdeki bulgurdan olabilir’” değerlendirmesinde bulundu.