British Museum, Zayed Ulusal Müzesi ile birlikte yürüttüğü projeden çekildi

British Museum, Zayed Ulusal Müzesi ile birlikte yürüttüğü projeden çekildi

British Museum (Britanya Müzesi), Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de inşaatı devam eden 'Zayed Ulusal Müzesi (ZNM)' ile yollarını ayırma kararı aldı.

Sözcü'nün haberine göre Abu Dabi’nin Saadiyet Adası'nda inşaatı süren Zayed Ulusal Müzesi'nin ortaklarından olan British Museum (BM) yönetimi, ‘Zayed Ulusal Müzesi (ZNM)’ ile yollarını ayırma kararı aldı.

On yıllığına yapılan anlaşmanın 2 yıl önce feshedilmesinin gerekçesi olarak da; mimari projesini Foster ve Partners ‘ın tasarladığı 2013’te bitmiş olması beklenen projenin hala bitmemiş olmasını ve hangi tarihte biteceğinin kestirilemiyor olmasını gösterdi.
Saadiyat Adası’nda halen inşaatı devam eden müzeler arasında ilk tamamlanan olacağı iddia edilmiş bile olsa; tamamlanamamış olması ve inşaatı devam eden Louvre Abu Dhabi’nin gelecek ay açlışını yapacağını duyurması British Museum (BM) yönetimini daha fazla tolerans göstermemeye ittiği iddia ediliyor.
Bitmesi beklenen müze, Birleşik Arap Emirlikleri’nin tarihi, kültürü ve yakın zamanda geçirdiği sosyal ve ekonomik değişikliklerin sergilendiği bir müze olması amaçlanıyordu.