Bu dava ile Deniz Gezmiş'i bir kez daha idam ediyorlar

Bu dava ile Deniz Gezmiş'i bir kez daha idam ediyorlar

Deniz Gezmiş'i övdüğü gerekçesiyle hakim karşısına çıkan CHP'li Mehmet Tüm "Söylediklerimin arkasındayım" dedi.

26. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’e, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu’ya yönelik açıklamaları ve “Deniz Gezmiş’i öven ifadeler kullanması” nedeniyle bugün hakim karşısında.

Balıkesir Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava nedeniyle CHP'li vekiller ve çok sayıda STK temsilcisi desteğe geldi. 

Gazeteci Necdet Saraç, Tüm'ün savunmasını aktardı. Tüm savunmasında "Deniz Gezmiş terörist değil kahramandır! Süleyman Soylu, soyadı gibi soylu davranmayan, Bahçeli de dün söylediğini bugün yalanlayandır. Söylediklerimin arkasındayım, söylediklerim suç değildir, beraatimi istiyorum" ifadelerine yer verdi. 

İDDİANAMEDEN
İddianamede, Mehmet Tüm’ün CHP Altıeylül İlçe Teşkilatı’nın Balıkesir Şoförler Odası toplantı salonunda Sülayman Soylu’yu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği sözler nedeni ile ve yine aynı toplantıda Mehmet Tüm’ün yaptığı, “Deniz Gezmiş bu ülkenin bağımsızlığı için, demokratik bir Türkiye için emperyalizme karşı idam sehpasına gitti, o bir kahramandır, o bir devrimcidir, o bir sosyalisttir,” konuşmasının aktarıldı

İddianamede, şu ifadeler kullanıldı:

Silahlı terör eylemlerine katılması dolayısıyla hüküm giyen Deniz Gezmiş’i öven ifadeler kullandığı bu şekilde üzerine atılı suçları teşkil eden eylemleri gerçekleştirdiği iddia, müşteki vekillerinin şikayet dilekçeleri, cd çözümleme tutanağı, fezleke, şüpheli savunması ve tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakla delillerin taktir ve değerlendirilmesi mahkemeye ait olmak üzere şüphelinin yargılanmasının yapılarak üzerine atılı suçtan eylemlerine uyan ve yukarıda gösterilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, şüpheli hakkında TCK’nin 53/(1) maddesindeki güvenlik tedbirlerine hükmolunmasına, karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.