Bu hafta sonu sokağa çıkmak yasak

Bu hafta sonu sokağa çıkmak yasak

Kabine toplantısı sona ererken Erdoğan açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Türkiye corona virüsle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.Hastaların tespitinden tedavisine kadar iyi durumdayız.Vatandaşlarımızın bireysel temizlik ve sağlık malzemesi tedarikinde sıkıntı yaşamıyoruz.

Ücretsiz maske dağıtımını çeşitli kanallardan sürdürüyoruz.Her vatandaşımızın ücretsiz maske dağıtımı uygulamamız sürüyor.Eczanelerden alınabilecek maskeler için 32 milyon vatandaşımıza mesaj gitmiştir.Bu rakam perşembe gününe kadar 39 milyona çıkacak.Tüm kamu kurumlarımız maske üretimine hız veriyor.

Yoğun bakım kapasitemiz 40 binin üzerinde.Hadımköy'de de 100 Derince'de 250 yataklı yeni hastaneler kuruyoruz.Toplam test sayısında en başlardaki grupta yer alıyoruz.

410 binin üzerine çıktık.Şu ana kadar taburcu olan hasta sayımız 5 bine yaklaştı.Salgının kontrole alınmasında önemli ilerleme var.

Aldığımız tedbirleri sürekli güncelliyor ve geliştiriyoruz.Bugüne kadar 34 ülkeye malzeme ulaştırdık, önümüzdeki günlerde bu desteği devam ettireceğiz.

Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız.İstifasını kabul etmeyerek görevini sürdürmesini istedim. Sayın Bakanımız görevine devam ediyor. 

Hafta sonları sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık.

17 Nisan 24.00'ten 19 Nisan 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldık. Hafta sonu sokağa çıkmak yasak.

Cuma gecesi atılan adımdan sonra cumartesi pazar günü Vefa Sosyal Dayanışma gruplarının Türkiye'nin değişik yerlerinde nasıl ev ev dolaştıklarını gördünüz.

İstanbul gibi yerde 350 civarında araç ve bu çalışmalarıyla halka ulaştı.

İstihdamın sürmesi için 3 ay boyunca işten çıkarmaların önüne geçiyoruz.Süreci tamamlanan 35 bin firmaya 30 milyar liraya yakın finansman tahsisi yapılıyor.

Ülkemiz sadece koronavirüsten değil aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurtulacaktır

Kamu olarak tüm sektörleri desteklemek için tüm imkanlarımızı seferber ederken özel bankalar maalesef bu süreçte hiç de iyi imkan vermiyorlar.Özel bankaların da üzerlerine düşenleri yapmalarına bekliyoruz.

Hamdolsun bu sancılı dönemi başarıyla geride bırakacak ekonomik altyapıya sahip ülkeyiz.Türkiye'yi yeniden bu cendereye sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Kampanyamıza yapılan bağış miktarı 1 milyar 612 milyon lira olmuştur.

Ayrıntılar geliyor...