Bülent Arınç'ın FETÖ çıkışına cevap: ‘80 kişi hariç alayımız FETÖ’cü müydü?’

Bülent Arınç'ın FETÖ çıkışına cevap: ‘80 kişi hariç alayımız FETÖ’cü müydü?’

AKP kurucularından Bülent Arınç’ın, “80 milyonluk kitlede 80 kişi hariç herkes Fetullah Gülen’e sempati beslemiş olabilir’ sözleri eleştiri konusu oldu.

AKP kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, ''Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen'in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir" şeklindeki sözleri gündeme getirildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, “Yani demek istiyor ki, Bülent Arınç: “Koca bir millet kandırıldı... Ben kandırılmışım çok mu? Benim suçum varsa 80 milyon da suçludur” dedikten sonra “Bundan bal gibi bir kırsal kurnazlığı çıkar” yorumu yaptı.

Hakan, bütün kırsal kurnazları gibi Bülent Arınç’ın da sorumluluğu alabildiğine herkese yayarak aradan sıyrılmaya çalıştığını öne sürerek, "Çünkü böyle yapmazsa alttan almak zorunda kalacak. Oysa Bülent Arınç, bu konuda çok daha samimi, çok daha doğru, çok daha mükemmel bir açıklama yapmıştı 15 Temmuz’un hemen ardından... “Ne kadar da ahmak bir insanmışım, bunların gerçek yüzünü göremedim” anlamına gelen sözler söylemişti. Demek ki, bu cümlenin ağırlığını daha fazla yüklenmek istemedi” diye yazdı.

Arınç’ın bu yüzden ‘80 milyonda sadece 80 kişi ahmak değildi’ noktasına geldiğini savunan Hakan, “Ama yok öyle yağma! Çünkü herkesin ahmaklığı kendine” yorumu yaptı.