Bülent Arınç'tan adaylık ve Abdullah Gül açıklaması

Bülent Arınç'tan adaylık ve Abdullah Gül açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'la bir görüşme gerçekleştirdi. Arınç, görüşme sonrası yaptığı açıklamada fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, "Güzel olumlu bir görüşme oldu. Seçim hakkında ve partimiz hakkında konuştuk. Ben 2015'te siyasete veda ettim. Bundan sonra milletvekili olarak siyasete başlamayacağım" dedi. Erdoğan'ın, Arınç'tan sonra Davutoğlu ile de görüşeceği gelen bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AKP kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı ve eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’la bir görüşme gerçekleştirdi. AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Erdoğan-Arınç görüşmesine ilişkin soruya “Bu görüşme MKYK gündeminde değildi, Genel Başkanımız da bizimle böyle bir bilgi paylaşmadı” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN-ARINÇ GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Bülent Arınç 18.30’da AKP Genel Merkezi’ne geldiği ve kapıdaki gazetecilere “Davet üzerine geliyorum” dediği öğrenildi.

“BEN 2015’TE SİYASETİ BIRAKTIM”

Yapılan görüşmenin ardından Arınç gazetecilere açıklamalarda bulundu. Arınç, “Güzel olumlu bir görüşme oldu. Seçim hakkında ve partimiz hakkında konuştuk. Benim bu konuda fikirlerimi aldı. Ben 2015’te siyasete veda ettim. Bundan sonra aktif siyasette bulunmayacağım. Bana bir şey teklif edilmedi. Görüşmelerimiz devam edecek. Her konuda görüştük ancak açıklama yapma yetkisine sahip değilim. Ancak şunu ifade edeyim, Ben AK Partiliyim. AK Parti’den başka hiçbir partiye başımı çevirmem. Davama ihanet etmem” ifadelerinde bulundu.

Erdoğan’ın Arınç’ın dışında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme gerçekleştireceği siyaset kulislerinde konuşuluyor. Görüşmelerin kaynağında ise eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığına dair söylentilerin olduğu ifade ediliyor.