Burhan Kuzu soruşturması

Burhan Kuzu soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Burhan Kuzu hakkında soruşturma açtığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin dönemin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun nüfuzunu kullanarak yargıya baskı yaptığı iddialarının ardından Kuzu hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Özel Soruşturma Bürosu tarafından yürütüldüğü açıklanan soruşturma, Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanarak beraat eden Orhan Ünğan’ın şikayeti üzerine başlatıldı.

İstanbul Bağdat Caddesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen İlhan Ünğan’ın ağabeyi olan Orhan Ünğan’ın ifadesinde, “Ben Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanırken (Zindaşti’nin kızının öldürülmesi dosyası) Burhan Kuzu’nun yargılama dosyasına müdahale ettiğini ve tahliye edilmemem hususunda baskı yaptığını belirttim” dedi. Sözcü’den Ümit Türk’ün haberine göre, Ünğan’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili’ne verdiği ifadede, “Naci Şerifi Zindaşti tutuklu iken Burhan Kuzu, 5. Sulh Ceza Hakimi C.Ö. üzerinde baskı kurarak tahliyesini sağladığını medyada çıkan haberlerden öğrendim. Benim elimde bulunan Burhan Kuzu’nun Naci Şerifi Zindaşti ile olan tanışıklığını gösteren fotoğrafları ve Whatsapp yazışmaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Zindaşti hakkında yürüttüğü dosyada da bulunmaktadır. Bu bilgiler Zindaşti’nin telefon incelemesinde ortaya çıkmıştır” dedi.