Canan’ın kuyruk acısı…

Canan’ın kuyruk acısı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun YURT’a neden saldırdığı belli oldu.  Atatürk’ün kurduğu Meclis’te, Atatürk’ün kurduğu partide kendini bilmez bir milletvekilinin Atatürk’ün fotoğrafını indirmesini YURT içine sindirememiş günlerce manşetine taşımıştı. Meclis’te Atatürk’ün fotoğrafını indiren Kaftancıoğlu’nun yakın arkadaşı Zeynep Altıok Akadlı çıktı. Bu olaya CHP tabanı büyük tepki gösterirken, Altıok tekrar milletvekili adayı yapılmamıştı. YURT gazetesine aleni şekild

YURT yazarı Adnan Bulut, Halil Nebiler'in Ulusal Kanal'da yayınlanan Televizyon Gazetesi programının canlı yayına telefonla bağlandı. Bulut, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun YURT gazetesi için yaptığı talihsiz, küstah, ciddiyetten uzak açıklamalarına bir kez daha yanıt verdi. Bulut, Kaftancıoğlu'na "CHP İstanbul İl Başkanı'nın görevi tahsilatcılık mıdır?" diye sordu. Bulut, CHP'de Kaftancıoğlu gibi birkaç ismin HDP çizgisinde politika yaptığını, Kaftancıoğlu ile Meclis'te Atatürk’ün fotoğrafını indiren Zeynep Altok'un aynı zihniyete sahip olduğunu ifade etti.

Halil Nebiler Ulusal Kanal'daki Televizyon Gazetesi programında Canan Kaftancıoğlu'nun YURT için yaptığı açıklamayı, "Ben bunu hakikaten anlamadım, kendine bu kadar yakın bir gazeteye 'paçavra' demek... Acaba CHP'nin içinde CHP'nin 6 Ok'u  ile kapışmaya çalışan, CHP'li yönetim kadrosunun CHP tabanına sesleniş biçimi olmasın bu..? Ne işi var Canan kaftancıoğlu gibilerin CHP'de? Olursa işte böyle 'paçavra' der" diyerek eleştirdi. Nebiler, Kaftancıoğlu konusunda CHP'yi çok uyardığını, hatta o dönem kendisine 'AKP ajanı mısın?' diyerek eleştirildiğini, ama sonunda kendisinin haklı çıktığını söyledi.

Halil Nebiler CHP'ye bu kadar yakın olan, CHP'lilerin sesi olan YURT'a, Kaftancıoğlu'nun neden saldırdığını canlı yayında YURT yazarı Adnan Bulut'a sordu. Bulut, "CHP İstanbul İl Başkanı tahsilatcılığa mı başlamış? CHP İstanbul İl Başkanı'nın görevi tahsilatcılık mıdır? Arkadaşlarının alacaklarını tahsil etmek midir? diye sormak lazım kendisine. Hakan Gülseven arkadaşıymış, Hakan bey de bir dönem yaz ıişleri müdürlüğü yapmış. O dönemle ilgili çok sayıda dava açılmış. Konu bu..." diyerek önce görünür meseleyi özetledi.

"Benim itiraz ettiğim, protesto ettiği şey, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin bu kadar küçülmesi" diyen Bulut, "Zaten topu topu 2-3 tane muhalif gazete ve televizyon var. Medyanın yüzde 95’nin havuz olduğu bir dönem. İnsanların soluk alacağı, bizim gibi gazetecilerin yazacağı, çizeceği yer o kadar sınırlı ki... İşte Leyla Tavşanoğlu yazıyor; 50 yıllık gazeteci, Balbay yazıyor, Şükrü Sina Gürel yazıyor, Çetin Osman Budak yazıyor... Kendimi saymıyorum bile. Böyle bir ayıp, haksızlık olabilir mi? AKİT denen 'şeye' bile biz hiçbir zaman paçavra demedik" ifadelerini kullandı.

"YURT bu kadar Canan'ı öfkelendirecek ne yapmış? YURT'ta yazılanlar bunu bu kadar rahatsız mı etmiş?" diye soran Bulut, Canan Kaftancıoğlu ve Zeynep Altıok gibi isimlerin HDP çizgisinde siyaset yaptığını, Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşı olan Altıok'un da Meclis'te Atatürk'ün fotoğrafını indirdiğini söyledi. Bulut, "CHP'ye oy veren milyonlar Atatürkçü, cumhuriyetçi çizgidedir. Ama parti Canan Kaftancıoğlu'nun da dahil olduğu tercihlerde bulundu. CHP tabanının bunlara itirazı, öfkesi var" dedi.

Bulut canlı yayında, "Basın emekçileri o gazeteyi ufacık bir dairede çıkarıyor. Omuz omuza, sırt sırta gazete çıkarmaya çalışıyorlar. Herkes 3 kuruş para alıyor. Biz bu şartları hepimiz biliyoruz. Biz yazarların hiçbiri de para almıyoruz. Tamamıyla, dayanışma için oraya yazı gönderiyoruz; gazete yaşasın, okunsun diye. Şimdi bunca emeğe ve çabaya rağmen kalkıp bir gazeteye, bir yayın kuruluşuna 'paçavra' demek ne siyaset yakışır, ne de aydın olmanın gereğidir. Canan Kaftancıoğlu artık ben nereye koyacağım bilemiyorum. Bunlar bir ekip işte... Bunun bir arkadaşı da vardı Zeynep Altıok diye... O da Atatürk fotoğrafını Meclis'te seçilir seçilmez indirmişti. Bu ikisinin ilginç bir profilleri var. Artık CHP'ye zarar vermek için mi, polemik yaratmak için mi bilmiyorum; Cumhuriyet'e dair, aydınlanmaya dair ne varsa yüklenmekte geri durmuyorlar. Muhtemelen oradaki yazılardan filan rahatsız oluyor. Şimdiye kadar HDP çizgisinde siyaset yapmış, Canan Kaftancıoğlu da Zeynep Altıok da..." diye konuştu.

Nebiler'in "Çalışan emekçileri ayrı tutarak" diyerek sizi bölmüş, neden çalışan emekçiler HDP çizgisinde mi?" sorusuna Adnan Bulut, "Gazetelerin içinden emekçileri çıkardıktan sonra geriye ne kalıyor ki? Kaftancıoğlu burada kendince uyanıklık yapıyor, kendince işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Gazeteyi çıkaranlar zaten emekçilerdir, bizim gibi katkı sunanlardır. 'Yok ben emekçileri kastetmedim' eee kimi kastettin o zaman Canan? Orası bakkal dükkanı değil ki?" diyerek cevap verdi.

Halil Nebiler ile Adnan Bulut’un açıklamalarını programın 67’nci dakikası ile 85’inci dakikalar arasında izleyebilirsiniz.

İşte o program: