Canan’ın ‘paçavra’ dediği YURT'tan tokat gibi cevap...

Canan’ın ‘paçavra’ dediği YURT'tan tokat gibi cevap...

Türk medyasının yüzde 95’inin iktidarın kontrolünde olduğu, 1 liraya 1 kilo gazete verildiği bir dönemde ve tüm olanaksızlıklar içinde sesini duyurmaya çalışan YURT Gazetesi’ne ‘paçavra’ diye çirkin bir ifadeyle dil uzatan Canan Kaftancıoğlu’nun çekmeye çalıştığı seviyeye inmeyeceğiz. YURT’un, gazeteciliğin şerefini korumaya çalışan çok sayıda saygın ismi barındırması bile Kaftancıoğlu’na tek başına bir ayar olsa da, biz tokat gibi gelen cevapları vermeye devam edeceğiz.

Nilay GÖL/ YURT

HAK ETTİĞİ CEVAPLARI ALIYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, YURT Gazetesi’ne yönelik, seviyesinin de ipuçlarını veren sosyal medyadan saldırısına, hak ettiği cevapları da alıyor. Dün attığı tweetle YURT Gazetesi’ne ‘paçavra’ diyebilecek kadar kendini kaybeden ve oturduğu koltuğun ciddiyetinden uzak şekilde sosyal medya trolü ağzıyla konuşan Kaftancıoğlu’na, tokat gibi “Ölü, diri bitti YURT mu kaldı” cevabı geldi.

'BUYUR BURDAN YAK'

YURT yazarı Adnan Bulut, Kaftancıoğlu’nun seviyesiz tavrına ayna tutan tweetini retweet ederek, “Yazdığım gazeteye “paçavra” denilmesini kabul etmem. Ölü diri bitti de Yurt mu kaldı “paçavra” denecek? Protesto ediyorum” dedi.

Medyanın yüzde 95’i iktidar kontrolünde olduğunu belirten Bulut, “İktidar yandaşı gazete 1 liraya 1 kg gazete veriyor. Tüm olanaksızlıklar içinde 2 TV, 2 gazete ile sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ama CHP İstanbul İl Başkanı karşılıksız yazdığımız gazeteye ‘paçavra’ diyor. Buyur buradan yak!” ifadelerine yer verdi.

'ARTIK SELAM BİLE VERMEM'

Gazeteci Bulut, Ergenekon operasyonununda Fetöcü polislerin kırdığı basın kartını anımsatarak, “Ekrana çıkacağımız, yazacağımız yer kalmamıştı. Yurt bize kalemle mücadele hakkımızı kullanma fırsatı verdi. Birçok kıyıma uğrayan isim Yurt’ta toplandık ve özgürce gazetecilik yapıyoruz. Ben de dahil birçoğumuz iktidar zulmü yaşadık, Balbay'lar, Mahalli'ler hapis yattı. Şimdi bizim yazdığımız gazeteye ‘paçavra’ denmesi kadar yaralayıcı birşey olamaz. Uzaktan bir selamım vardı Canan Hanım’la. Artık o selamı vermeyeceğim" dedi.

'YANIT GELECEK'

Adnan Bulut ayrıca, “Köpürtülen zırva bir tartışmayı kenarda izliyordum. Ama Şükrü Sina Gürel’in, Mustafa Balbay’ın, Hüsnü Mahalli’nin, birçok saygın ismin ve benim yazdığım Yurt Gazetesi’ne Canan Kaftancıoğlu “paçavra” dedi. Ölü diri bitmiş “biz” kalmışız. “Paçavra” hakaretini üstüme alındım. Yanıtım var! Yazacağım” dedi.

Adnan Bulut’un da belirttiği gibi, Canan Kaftancıoğlu’nun ‘paçavra’ dediği YURT Gazetesi’nde, gazeteciliğin şerefini korumaya çalışan saygın isimler çalışıyor.

Çetin Emeç'in kız kardeşi Leyla Tavşanoğlu, Mustafa Balbay, Hüsnü Mahalli (yakın zamanda ayrıldı), Adnan Bulut, Mithat Melen, Çetin Osman Budak, İsmet Orhan gibi kalemlerin, önemli akademik birikimi bulunan ekonomistlerin, avukatların, siyasilerin yazdığı bir yayın organına, ‘paçavra’ diyecek kadar küçülen Canan Kaftancıoğlu’nu, gazetemizin değerli okurlarına havale ediyoruz.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun YURT Gazetesi’ne yönelik yaptığı paylaşım:

YURT yazarı Adnan Bulut, Kaftancıoğlu’nun yaptığı paylaşıma twitter üzerinden şu şekilde yanıt verdi:

Gürsel Erol, Öztürk Yılmaz, Fikri Sağlar, Mehmet Tüm, Ensar Öğüt ile birlikte Hanak'ta bulunan Canan Kaftancıoğlu, Türkiye'nin bir ucundan da tweetleri sallamaya devam etti.