Çapa'da hasarlı bina direnişi!

Çapa'da hasarlı bina direnişi!

Öğrenciler ve akademisyenler, çatlakların olduğu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasına girmeyi reddediyorlar. Fakülte dekanının yaptığı açıklamalar kimseyi tatmin etmezken, imza toplanıyor. Avcılar'da bulunan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde deprem sonrası binanın aldığı hasarı öğrenciler görüntüledi.

Öğrenciler ve akademisyenler, çatlakların olduğu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasına girmeyi reddediyorlar. İstanbul Çapa'daki binanın önünde toplanmış durumdalar. 

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülsüm Ak konuyla ilgili olarak açıklama yaptı, ''Rektörle bina incelemesi yapıldı. AKP milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya ile görüşüldü. Cumhurbaşkanı'ndan randevu alınacak. Geçici olarak başka bir binaya geçmek istiyoruz. Ara ara bilgilendirme toplantıları yapacağız. Bu geçiş birkaç günde olmaz ama birkaç ay da sürmeyecek. Provokasyon yapılıyor, provokasyonlara prim vermeyelim'' dedi.

Çatlaklar temizlenip karbon kağıtlar konuyor, sıva ile kapatma yok. Güçlendirme bina boşaltılmadan yapılamıyor. Yapılan açıklamadan öğrenciler ve akademisyenler tatmin olmadı.

ÖĞRENCİLER VE AKADEMİSYENLER DERSE GİRMEYİ REDDEDİYOR 
Öğrenciler ve akademisyenler dersi girmeyi reddediyor ve yine bir araya geldiler.