Çapan’dan Topbaş’a: Adam olsaydı da daha önce tavır alsaydı!

Çapan’dan Topbaş’a: Adam olsaydı da daha önce tavır alsaydı!

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Kadir Topbaş'ın istifasını YURT'a değerlendirdi. Çapan, “Adam yerine koymadıklarını yeni mi anlamış? Adam olsaydı da kent yağmasına karşı tavır alsaydı” dedi.

Cihan Güner / YURT

Kadir Topbaş'ın istifa gerekçesini anlayamadığını belirten eski Başkan Çapan, "Herkes bir şey söylüyor, 'şanını - şerefini kurtardı' diyenler var. Şanını - şerefini daha önce de kurtarabilirdi" dedi. Bir dönem Topbaş'ın hakkında gündeme gelen FETÖ iddialarına da değinen Çapan, "AKP'de FETÖ'cü olmayan kim var?" diye sordu.

Esenyurt eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, YURT'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kadir Topbaş'ın İstanbul'u yağmalattığını belirten Çapan, “Nedenini bilmiyorum ama inşallah doğru sebeple istifa etmiştir. Herkes bir şey söylüyor, "şanını - şerefini kurtardı" diyenler var. Şanını - şerefini daha önce de kurtarabilirdi. Birsürü yağmacıya göz yumdu. İstanbul'u yağmalattı. E-5’e, TEM’e çıkıp, sağımıza solumuza baktığımızda, hiçbir şekilde yağmalanamayacak kadar yağmalandı İstanbul. Yazık oldu. O zaman karşı durması gerekliydi ama durmadı, duramadı" dedi.

"HİÇBİR ZAMAN ADAM YERİNE KOYMADILAR Kİ"

Kadir Topbaş'ın, "İnsan her şeyi affeder ama adam yerine koyulmamayı değil" sözüne de değerlendiren Çapan, "Adam olsaydı da daha önce tavır alsaydı. İstanbul'un her tarafında ur çıktı, ur. Zeytinburnu'nda İstanbul silüetini bozan kuleler yapıldı. Onlara karşı durması gerekirdi. Şimdi mi adam yerine koymamışlar? Hiçbir zaman adam yerine koymadılar ki" ifadelerini kullandı.

“İNSAN SEVDİĞİNİ IRZ DÜŞMANINA TESLİM EDER Mİ?”

AKP’li yönetimin İstanbul’a zulmettiğini de belirten Başkan Çapan, “Yıllardır haykırıyoruz; bir şey yapın yahu! Hükümet sizde, sual eden yok. Bizans'tan kalan ne kadar tarihi eser varsa erketenin eline kalmış. Fatih'teki Anams Zindanları, Tekfur Sarayı, ağzında cigara, elinde tespihli üç tane gence kalmış. Merdivenler kokuyor. Turist bakıyor zindana, "Ver ulan 10 kağıt" diyorlar. Yani otopark mafyasının, kapkaççının eline düşmüşüz. Hani İstanbul'a aşkla gelmişlerdi? İnsan sevdiğini getirip ırz düşmanına teslim eder mi?” diye konuştu.

“İSTANBUL ÖLDÜ, BİZ ÖLDÜK”

Gürbüz Çapan, şözlerini şöyle sonlandırdı; Surun üzerine ev yapmışlar, bunlar da tapu vermiş. Ne tapusu bu? Sen surun üzerine ev yapacaksın, ben de tapu vereceğim. Haydi, gel de al! Birinin ölümü göze alması lazım, yaşamak için ölümü göze almak lazım. Biz Türk milleti, ölümü biliriz ama inanmayız. Nasılsa bize gelmez, komşu ölür diye bakarız. İstanbul öldü, biz de öldük işte!