Cavit Çağlar siyasete geri mi dönüyor?

Cavit Çağlar siyasete geri mi dönüyor?

Eski bakan ve siyasetçi Cavit Çağlar, 'Ülkenin ihtiyacı olduğu anda göreve hazırım' diye konuştu.

CNN TÜRK'te Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e konuşan eski siyasetçi ve eski bakan Cavit Çağlar şu anda siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi. Ama ekledi de; 'Ülkenin ihtiyacı olduğu anda göreve hazırım.'

Son dönemde Türkiye -Rusya ilişkilerinin gelişmesinde katkısı olan Çağlar, Aralık 2000'de eşinin rahatsızlığını gerekçe göstererek yurtdışına çıkmıştı.

Egebank soruşturması kapsamında hakkında 2 Ocak 2001'de gıyabi yakalama kararı çıkartılan Cavit Çağlar, 18 Nisan 2001'de tıpkı Reza Zarrab gibi New York Havalimanı'nda yakalandı.

Çağlar, Türkiye'ye iadesini istedi. Mahkeme de bunu kabul etti. Çağlar, 28 Nisan 2001'de Türkiye'ye getirildi ve 6 Şubat 2002'de de tahliye edildi.

CNN Türk'te Hakan Çelik'le Hafta Sonu programına konuk olan Cavit Çağlar, programda Türkiye ile Rusya arasında yaptığı arabuluculuk ve ABD'de görülen Reza Zarrab davası hakkında açıklamalarda bulundu.

"O KONUDA YARALIYIM"

Hakan Çelik'in "Bu iş nasıl gider, Türkiye'yi sıkıntıya sokacak bir davaya dönüşebilir mi?' sorusuna yanıt veren Cavit Çağlar şöyle konuştu:

"Ben bu konuda aklı selimin galip geleceğine inanıyorum" dedi.

Cavit Çağlar, ABD'de daha önce tutuklandığı olaya gönderme yaparak "Siz Amerika'yı iyi tanıyorsunuz. FBI ve CIA ile sizin başka başka sıkıntılarınız olmuştu. Onları şimdi detay vermiyorum ama, değil mi..." diyen Hakan Çelik'e, "Ben o konuda yaralıyım. Onun için Amerika'ya hep kuşkuyla bakarım. Ama eski dönemler geçti. Amerika'nın 'Ben büyüğüm' bizi sıkıştırması yanlış olur. Dünyada bu yok artık. Türkiye bu konuda bir taraf değil. Ne yapmış Türkiye? Birşey yapmamış ki Türkiye. Sen gel Türkiye'de NATO'daki işbirliğini konuş. Ekonomik işlerini konuş. Burada esas yapılması gereken, Amerika Türkiye'yi müttefik olarak görüyorsa 'Al kardeşim Feto'yu verdim' de. Görelim bakalım, yap bir şey." diye konuştu.

Çağlar, Çelik'in "Verir mi?" sorusunu ise "Zor. Şu ana kadar hiç cevap bile vermiyor" diye yanıtladı. Çağlar, "Ben hep kuşkuluyum Amerika'ya karşı. Çünkü ben onlardan kazık yedim. 1 Mart kazığını habire bizden çıkarmaya çalışıyorlar. Her zaman kendilerine göre bir hesap yapıyorlar. Ama Türkiye her zaman Amerika'nın müttefikidir. Şahıslarla uğraşmayı bırakacaklar. Türkiyemizle yine eskisi gibi diyalog kurarlarsa çok güzel olur" dedi.