Ceren Damar davasında ceza talebi belli oldu

Ceren Damar davasında ceza talebi belli oldu

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in katiline ağırlaştırılmış müebbet istendi. Dava 24 Ocak’a ertelendi

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Canan Damar Şenel’in (27) öldürülmesinin ardından savcının talep ettiği ceza belli oldu.

Kopya çekerken yakalanan ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Canan Damar Şenel’i odasında önce tabancayla vurup, sonra 17 bıçak darbesi ile öldüren sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' dava açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Savcı, Türk Ceza Kanunu'nun 82'nci maddesi kapsamında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek' suçundan sanık Hasan İsmail Hikmet’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti

AVUKATI KATILMADI

Davanın ikinci celsesinde duruşma salonunda Ceren Damar Şenel’in ailesi ve eşi ile birlikte Çankaya Üniversitesi'nden gelen akademisyenler, öğrenciler ve kadın örgütleri bulunurken sanık Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak sağlık durumunu sebep göstererek gelmedi. Ayrıca olayla ilgili suçlama yöneltilen sanığın annesi Hatice Elçi Hikmet de duruşmaya katılmadı. Ancak mahkeme heyeti oy birliği ile annenin dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verdi.

DAVA ERTELENDİ

Sanık Hasan İsmail Hikmet avukatı olmadığı için savunma yapmak istemediğini belirtti. Mahkemede tanıklar, Ceren Damar’ın annesi Feyzan Damar, babası Mustafa Damar ve eşi Levent Şenel dinlendikten sonra, davanın 24 Ocak 2020 tarihine ertelenmesine karar verildi.