‘CHP bir şeyler yapmak için kavga veriyor ama nafile…’

‘CHP bir şeyler yapmak için kavga veriyor ama nafile…’

‘TBMM’de iktidar sandalyelerinde oturanlar, adı Büyük Millet Meclisi olan o kutsal mekânda, içeriğini tam olarak bilmeseler de grup başkanı el kaldırıyorsa tümü kaldırır. Böylece metin yasalaşır’ denildikten sonra ‘Ya CHP, HDP ve MHP’ye ayrılmış koltuklarda oturanlar ne yapar?’ sorusuna yer verildi.

YURT Gazetesi yazarı Mustafa Dolu, Meclisi oluşturanlardan iktidar partisi mensuplarının, ‘yapılması gerekenler yerine, ne yapsak da muhalefetin sesini sustursak’ projesi ürettiklerini belirterek, “CHP bir şeyler yapmak için komisyonlarda uğraşıyor, kavga veriyor ama nafile mesele parmağa gelince ne yaparsan yap, yüzde yüz haklı olsan da metin kabul ediliyor” dedi.

Dolu, ‘Milletin vekillerine sormak lazım’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda, TBMM’yi oluşturan milletvekillerinden iktidar sandalyesinde oturanların, içeriğini tam olarak bilmeseler de, grup başkanları el kaldırıyorsa onların da kaldırdığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Böylece metin yasallaşır. Böyle olmasa bir haftada geçmesi planlanan ittifak yasası bir gecede geçer miydi?

‘MHP’Lİ VEKİLLERİN YAPTIKLARI BELLİ’

Ya muhalefet kanadını oluşturan, CHP, HDP ve MHP’ye ayrılmış koltuklarda oturan milletin vekilleri ne yapar?

MHP’li vekillerin yaptıkları belli.  Onlarda iktidar partisinin koltuklarında oturan vekilleri takip edip el kaldırıyorlarsa el kaldırır ve görüşülen metinlerin yasallaşmasına yardımcı olurlar.

Ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi ile diğer muhalefet partisi olan Halkların Demokrasi Partisi’ne gelince;

CHP KAVGA VERİYOR AMA…

CHP bir şeyler yapmak için komisyonlarda uğraşıyor, kavga veriyor ama nafile mesele parmağa gelince ne yaparsan yap, yüzde yüz haklı olsan da sonuç yukarıda belirtildiği üzere bilsen de bilmesen de metin kabul ediliyor.

HDP’nin sesi iyice kısıldı. Onlardan ne söz eden var ne de onlara söz veren. Grup toplantısı yapıp yapmadıkları bile belli değil. Kendi iç meseleleri ve hapisteki vekilleri ile uğraşıp duruyorlar.

Meclisi oluşturanlardan iktidar partisi mensupları, yapılması gerekenler yerine, ne yapsakta muhalefetin sesini sustursak projesi üretiyor. Orası halkın vekillerinden oluştuğuna göre, o kutsal mekân da halkı ilgilendiren önemli konular gündeme alınmıyor.

Perişan durumda olan ve bir parti kursalar neredeyse iktidar olabilecek emekliler önceden aldıkları büyümeden paylarını geri istiyor. Duyan ve veren yok. Seçim öncesinde iyileştirme vaatleriyle oylar alınıyor, sonrasında alaka kesiliyor

Çiftçi perişan, ekip biçmiyor. Bir zamanlar tarım ülkesi olarak övündüğümüz ülkemiz, nohut, mercimek, kuru fasulye, et, birçok meyve ve en önemlisi saman ithal ediyor ilgilenen yok. esnaf kepenk kapatıyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Halk çaresiz ve milletin vekilleri oturuyor.

‘MECLİS RET MAKAMI OLMUŞ’

Görevleri, halkın sorunlarını çözmek ve onların refah seviyesini yükseltmek, huzuru  sağlamak olan meclisimiz, halkımızda büyük infial yaratan ve önemli bazı konular da özellikle iktidar kanadı aklımda kaldığı kadarıyla bakalım ne yapmış.

-Terörün araştırılması ve etkin mücadele edilmesi istenen önergeye RED.

-15 Temmuz hain darbe girişimi araştırılsın ve gereken yapılsın önergesine RED.

-FETÖ örgütü ve siyasi ayağı araştırılsın önergesine RED.

-Hırsızlık, yolsuzluk ve geçlerimizi mahveden uyuşturuculuk araştırılsın RED.

-Çocuk tecavüzleri, nedenleri ve niçinleri araştırılsın önergesine RED.

-Kadınlara şiddet ve özellikle kadın cinayetleri ve iş kazaları araştırılsın RED.

-Kendi kafalarına göre din kuran, kurallar koyan ve hükümranlık elde etmeye çalışan    

-Tarikatlar araştırılsın ve FETÖ’cüler gibi yeni örgütler çıkmasın önergesine RED.

-Çiftlik Bank ve benzeri kuruluşlar araştırılsın önergesine RED.

-15 Temmuzda kaybolduğu belirtilen silahlar araştırılsın önergesine RED.

5 DAKİKADA NASIL ANLATILIR?

Bunlara benzer bazı bakanlar için verilen gensorular ve diğer araştırma konuları da olabilir. Yukarıda belirtilen önergeler araştırılsa kime zararı olurdu? Bunlar tüm halkımızın merakla beklediği ve rahatsız olduğu hususlar değil midir?

Bu önergeler geçse konular araştırılıp gerçekler ortaya çıksa kime zararı olurdu ki?

Halkın vekilleri bunları yapmadığı gibi, birkaç gün önce parlamento da muhalefetin sesini kısmak için Gurup adına yapılan 20 dakikalık konuşmayı 5 dakikaya,  gündem dışı konuşmaların 5 dakikalık süresini 3 dakikaya indirilmesi istenen önergeyi işleme koymayan Mithat Sancar’ın yerine bir gün sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman, teamüller de olmamasına rağmen TBMM başkanlık ederek bu önergeyi oylardı ve muhalefetin sesini de böylece kısmış oldu.

Şimdi bir gurubun görüşleri 5 dakikada nasıl anlatılır, ya da kişisel olarak bir vekil 3 dakika da ne anlatır. Varın siz değerlendirin.”