CHP büyük uzlaşı istiyor ama...İttifakta İYİ Parti düğümü

CHP büyük uzlaşı istiyor ama...İttifakta İYİ Parti düğümü

İYİ Parti Lideri Akşener’in ‘HDP şerhi’ nedeniyle ittifak formülleri netleşmedi. CHP, ‘büyük uzlaşı’ istiyor ama İYİ Parti, SP ve DP ile ittifaka yakın.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekiline karşın cumhurbaşkanı adaylığını 100 bin imzayla yapacağını açıklaması, gözleri, milletvekillerinin durumunun ne olacağını çevirdi. Kulislerde ise İYİ Parti’nin daha önce işaret ettiği gibi SP ve DP ile ittifak konusunda kararlı olduğu dile getiriliyor. CHP, en geniş uzlaşı ile ittifakı hedeflerken, dikkatler,  ‘’ortak’’ aday formülünün boşa düşmesine neden olan İYİ Parti’de.

Cumhuriyet'ten İklim Öngen'in haberine göre, muhalefetin ‘’ortak aday’’ konusunda uzlaşamaması ve Akşener’in ‘’100 bin imzayla aday olacağım’’ demesi, geçiş yapan 15 milletvekilinin durumunun ne olacağının tartışılmasına neden oldu. Hangi partinin listelerinden seçime girecekleri belli olmayan milletvekillerinin yaşanan son gelişmelerle milletvekili aday listelerinin tesliminden önce İYİ Parti’den ayrılıp CHP listelerinde aday yapılması bekleniyor.

İTTİFAKSIZ DA GİDEBİLİR

CHP en fazla sayıda partiyle ittifaka gitme hedefini koruyor. Kulislerde Akşener’in ‘’Biz milletle ittifak yapacağız’’ vurgusunu sıklıkla dile getirmesi ve kamuoyu araştırmalarına güvenerek İYİ Parti’nin barajı tek başına geçeceğini düşünmesi, İYİ Parti’nin ittifaksız seçime gitme olasılığının da konuşulmasına neden oluyor.