CHP'de ibre kime dönüyor?..Abdüllatif Şener mi?

CHP'de ibre kime dönüyor?..Abdüllatif Şener mi?

Adayı açıklamasına bir gün kala CHP’de ibrenin Abdüllatif Şener’e döndüğü öne sürülürken, ‘Abdüllatif Şener asla ama asla bir Abdullah Gül değildir. Abdüllatif Şener, 2007 yılında AK Parti’yle “vedalaşmış”, asla kıvırmamış, asla kırıtmamış bir adamdır” yorumu yapıldı. 48 saat önceye kadar CHP’nin -olası- Cumhurbaşkanı adayı olarak Kesici ve İnce’nin adlarının önde olduğu, ancak dün sabahtan itibaren Şener'in öne geçmiş göründüğü öne sürüldü. Bir başka iddiaya göre ise Şener'i, Deniz Baykal önerdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Adayı açıklamasına bir gün kala CHP’de ibrenin Abdüllatif Şener’e döndüğü söyleniyor sağda solda. Elbette ki itirazlar olacaktır bu isme ama bence Abdüllatif Şener, Abdullah Gül’ü aday olarak kabul etmeye hazır olmaktan çok daha doğru ve düzgün bir iştir” dedi.

Altaylı, “Gül olabilecekti ise Şener bin kere olur” başlıklı yazısında, Abdüllatif Şener’in asla bir Abdullah Gül olmadığını belirtti. Altaylı, şunları yazdı:

‘BOĞAZDAKİ VİLLASINDA DEVA ARAMAKSANSA…’

“Abdüllatif Şener, 2007 yılında AK Parti’yle “vedalaşmış”, asla kıvırmamış, asla kırıtmamış bir adamdır.

Olan bitenden rahatsızlığını saklamaktansa söylemeyi tercih etmiş, Boğaz sırtlarındaki villasında oturup “rahatsızlığına” Boğaz’ın manzarasıyla “deva” aramaktansa akademisyenliğe dönmeyi tercih etmiş, haklı veya haksız eleştirilerini yapmaktan asla kaçınmamış, her ortamda bunları dile getirmekten çekinmemiş, çağrıldığı her televizyon programında eleştirilerini yapmaktan korkmamış, çevresini FETÖ’cülere sardırmamış, damatzede olmamış, “kişilikli” bir adamdır.

Kişiliğini beğenebilirsiniz veya beğenmeyebilirsiniz. Söylediklerine katılabilirsiniz veya katılmazsınız. Ama “Kişiliksiz” diyemezsiniz. Üstelik de “Hepiniz toplanıp bana gelin, ben de bir karar vereyim” deme hadsizliği içinde olmamıştır.”

48 SAAT ÖNCEYE KADAR

Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu ise 48 saat önceye kadar CHP’nin -olası- Cumhurbaşkanı adayı olarak İlhan Kesici ve Muharrem İnce’nin adlarının önde olduğunu belirterek, "Dün sabahtan itibaren Abdüllatif Şener öne geçmiş görünüyor. CNN Türk’teki sabah programında Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, -adını telaffuz- etmeden “Abdüllatif Şener’in cuma günü CHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edileceğini” -neredeyse- gündemin birinci maddesine yerleştirdi" diye yazdı. Civaoğlu, özetle şunları kaydetti:

"Kulislerde yöneltilen “Doğru mu?” sorularına Şener de “Hayır” cevabını vermiyormuş.

Abdüllatif Şener için daha adaylığı kesinleşmeden yorum yapmıyorum.

Ancak... Eğer Kılıçdaroğlu cuma sabahı onun adını açıklarsa... Bu tercihin “nedenleri” hakkında dinlediklerimi paylaşacağım."

DENİZ BAYKAL, ŞENER'İ Mİ ÖNERDİ?

Sabah yazarı Salih Tuna ise CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Abdülatif Şener'i önerdiğini iddia etti.

"Ne ki ben tam 4 gün evvel bu köşecikte kimi aday göstereceklerini söylemiştim: Abdüllatif Şener" diyen Tuna, "CHP adayı belli oldu, Erdoğan mutluluktan 'çıldıracak!" başlıklı söz konusu yazımda nedenlerini de dercetmiştim. Şayet yanılırsam hiç dert değil. Bay Kemal'den daha fazla yanılmam ya!" ifadelerini kullandı.

Tuna, Kılıçdaroğlu'na hastane ziyareti sırasında, Deniz Baykal'ın cumhurbaşkanı adayı olarak Abdüllatif Şener'i önerdiğini iddia ederek, "Zaten 2007'de Baykal'ın adayıydı. Birileri bunun altında "Çerkez dayanışması" arayacaktır ama bence bunu Şener'in kendini sevdirme yeteneğine bağlamak en doğrusu" dedi.

Tuna, Ecevit'in de Şener'i sevdiğinin rivayet edildiğini öne sürdü.