CHP'den 11 Mayıs kararına tepki

CHP'den 11 Mayıs kararına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin salgından çıkışta ikinci bir dalgaya neden olmamak için “sorumlu bir çıkış stratejisi” izlemek zorunda olduğunu söyledi.

izlemek zorunda olduğunu söyledi. 
Öztrak, CHP Genel Merkezinde düzenlediği basıntoplantısında CHPliglerin başlamasını ve AVM'lerin açılmasını eleştirerek şunları söyledi: 

"Bunun için 'bilimsel gerçeklere riayet' ve 'karar sürecinde şeffaflık' gerekmektedir. Biz, bilim kurulu’nun yeni uzmanlık ve yetkinliklerle takviye edilmesi gerektiğini söyledik. Bilim kurulu, çıkış stratejisini sektör bazında belirlemelidir. Ancak son açıklamalara göre, bu konuda bir başıbozukluk var. Sağlık bakanı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 12 Haziran’da ligleri yeniden başlatmasında, bakanlığının ya da bilim kurulu’nun herhangi bir öneri veya katkısının olmadığını ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu kendi özgür iradesiyle ligleri başlatma kararı alıyormuş."  

Öztrak şöyle devam etti: 

"Türkiye Futbol Federasyonu devlet içinde ayrı bir devlet de bizim mi haberimiz yok? Eğer salgından çıkış böyle yönetilecekse, isteyen istediği gibi kendi özgür iradesine göre hareket edecekse bilim kurulu neden var, siz neden varsınız? Yarın restoran, eğlence mekânları ve kafe sahipleri “kendi özgür iradeleriyle” işe başlamak isterse ne diyeceksiniz? Diğer bir garabet de saray hükümetinin salgında çıkış stratejileri kapsamında, avm’lerin 11 mayıs tarihinde açılacağını açıklaması oldu. Bu kararın ardından çok sayıda bilim kurulu üyesi avm’lerin çok erken açıldığını ifade ettiler. Sağlık Bakanı’nın “bunları biz kapatmadık ki, biz açalım” gibi muğlak ifadelerinden, kararın bilim kurulu’nun saray hükümetine yaptığı tavsiyeler arasında olmadığı ortaya çıktı."