CHP'den Ahmet Hakan'a sert tepki

CHP'den Ahmet Hakan'a sert tepki

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın "Özgür Özel’in siyaseti sertleştirmesi CHP’nin ne işine yarayacak?" yazısına CHP'den yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın "Özgür Özel’in siyaseti sertleştirmesi CHP’nin ne işine yarayacak?" yazısına yanıt olarak "Siyaseti sertleştiren Özgür Özel değil, sizin yalan, gerçekleri gizleyen gazeteciliğiniz" dedi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın CHP ile ilgili yazısına Engin Özkoç'tan yanıt geldi.

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Ahmet Hakan’ın CHP’ye akıl vermesinden de bıktık!" dedi.

Ahmet Hakan'ın "Özgür Özel’in siyaseti sertleştirmesi CHP’nin ne işine yarayacak?" başlıklı yazısının ardından Twitter'dan açıklama yapan Özkoç, "Akıl verme, gazetecilik yap kardeşim, zaten gazeteciliği iyi yaparsan bu vatana bir Cumhurbaşkanı’nından bile büyük hizmet etmiş olursun. Siyaseti sertleştiren Özgür Özel değil, sizin yalan,gerçekleri gizleyen gazeteciliğiniz" ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN NE YAZMIŞTI?

Ahmet Hakan, Hürriyet gazetinde bugün yayımlanan yazısında, "Devlet Bahçeli’nin “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz” demesi üzerine CHP’li Özgür Özel, “Bu söz Sivas katliamından önce yerel bir gazetede manşet olmuştur” diye çok zorlama bir bağlantı kurdu. Onun bu zorlama bağlantısına MHP’den İsmet Ataman çok sert cevap verince aralarında polemik çıktı. Özgür Özel’in “Saray rejimi yıkılacak” sözü ise... AK Parti’nin büyük tepkisine neden oldu" dedi.

Hakan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ve böylece dün gün boyu...

Özgür Özel odaklı sert rüzgârlar esti siyasette.

Bazı CHP’liler “Helal olsun Özgür Özel’e! Hep başkaları mı siyaseti sertleştirecek? Biraz da Özgür Özel sertleştirsin. Ha şöyle! İşte biz böyle CHP istiyoruz” diye düşünebilirler.

Düşünsünler. Benim için hiçbir mahsuru yok.

Fakat unutmasınlar ki...

Türkiye siyasetinde şöyle bir kısırlaşmış “döngü” işlemektedir:

Siyasetin sertleşmesi, cepheleşmeyi körüklemekte/Cepheleşmenin körüklenmesi, herkesi kendi siyaset çemberinin içine itmekte/Herkesin kendi siyaset çemberinin içine itilmesi ise CHP’ye hiç mi hiç yaramamakta...

Eğer CHP...

Bu kısırdöngüden kurtulmayı amaçlıyorsa... Alanını genişletmek istiyorsa... Başka mahallelerden partisine kaymalar olmasını arzu ediyorsa... Gidişattan memnun olmayanları kendisine çekmeye can atıyorsa... Geniş muhafazakâr sağ kitleye ulaşma hedefini sürdürüyorsa...

Koronadan kaçar gibi kaçmalı siyasetin sertleşmesinden.

Hep söyledim, hep söylüyorum, yine söyleyeceğim:

CHP ancak ve ancak...

Siyasetin sertleşmediği, cepheleşmenin azaldığı, herkesin kendi köşesine çekilmediği, kısır çekişmenin gündemi esir almadığı bir ortamda gelişip büyüyebilir."