CHP'den Bağış tepkisi: Çek Büyükelçiliği’ne atanan kişi kim?

CHP'den Bağış tepkisi: Çek Büyükelçiliği’ne atanan kişi kim?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, eski Bakan Egemen Bağış'ın Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkoç, yapılan atamaya tepki göstererek AKP'lilere seslendi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Sakarya’da, CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ve parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Eski Bakan Egemen Bağış’ın Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanması kararına Engin Özkoç tepki gösterdi.

‘YUKARIDAN BİR EL UZANIYOR…’
Özkoç, “Çek Büyükelçiliği’ne atanan kişi kim?” diye sorarak şunları söyledi: “Rıza Sarraf’la milyon dolarlık rüşvet davasına adı karışmış Egemen Bağış. Dinimizi ayetlerle ilgili konularda yaptığı telefon konuşmalarında dalga konusu haline getiren Egemen Bağış. Sarraf’ın bürokratik işlerini takip eden, onun emrinde bir bürokrat gibi çalışan Egemen Bağış. Sarraf’ın ulusal arenadaki yolsuzluklarında birebir ilişkilendirilen Egemen Bağış. Ama yukarıdan bir el uzanıyor, ne rüşvet davalarıyla ne yolsuzluk iddialarıyla ne milletin aklıyla, vicdanıyla, diniyle dalga geçmesine bakmadan onu büyükelçi atıyor.”

Engin Özkoç şöyle devam etti: “Vicdanları yaralanmış, çünkü açık seçik yolsuzlukla irtibatlandırılan, dinimizi sömürmeye çalışan ve ayetlerimizle dalga geçen insanlar, yıllarca ülkenin vicdanıyla oynamış insanlar diplomat olarak ülkemizi temsil ediyorlar. Sakarya’dan da kimse var mı? Var, Şaban Dişli . O da Hollanda Lahey Büyükelçiliğine atandı. Şaban Dişli kimdir? 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasının bir numaralı sanığı General Mehmet Dişli’nin kardeşidir.”

‘ADALET VE KALKINMA PARTİLİLERİN VİCDANINA SESLENİYORUM’
Özkoç, son olarak şöyle devam etti: “Çünkü onlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yandaşları, çünkü onlar bizim bilmediklerimizi biliyorlar. Çünkü onlar Türkiye’nin karanlık tarih sayfalarında adları geçen kişiler. Kimlerle beraber? Bizi yönetenlerle birlikte. İşte o yüzden Türkiye dış politikada çok kötü bir noktaya geliyor. Alınan kararlar doğrultusunda Mehmetçiklerimiz şehit düşüyorlar. Yıllarca sadece temiz duygularla inancı için, vicdanı için, ülkenin geleceği için Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren insanlarımızın vicdanına bir kere daha sesleniyoruz; Türkiye bir an önce bunlardan kurtulmalı! Türkiye bir an önce gerçek diplomatların eline teslim edilmeli. Türkiye bir an önce doğru ülkenin geleceğine gerçekten hizmet edecek insanlar tarafından idare edilmeli.”