CHP'den Erdoğan'a 'belgeli' FETÖ yanıtı

CHP'den Erdoğan'a 'belgeli' FETÖ yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırması için “Meclis’i buna karıştıramazsın" sözlerine yanıt verdi.

Altay, 15.06.2013 tarihinde Türk Telekom Arena İstanbul'da "Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e övgü ve davet konuşması"nı örnek gösterdi. AKP'li siyasetçilerin Fethullah Gülen'in dizinin dibindeki fotoğrafları da gösteren Altay, "FETÖ'cüler bizde yok. Bulun ispatlayın diyordu. İşte ispat. Hepsi Ak Parti'nin üst düzey yöneticileri. Yer Pensilvanya. Terör örgütü lideri önünde adeta secde edecek şekilde pozisyon alan Ak Partili yöneticiler var" ifadelerini kullandı.

Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasında Yurt Sulh Konseyi'ne ilişkin açıklamasına yanıt olarak da, "İşte bu meclis araştırma komisyonu raporunu kim basılmasını engellediyse kim bastırmadıysa siyasi ayak odur. Şimdi bu raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Kim bu raporu çaldıysa siyasi ayak odur herhalde. Sayın Bahçeli, 26 Temmuz 2016’da kurulan 3 ay çalışan komisyonun raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Keşke bu konuda Bahçeli ile Erdoğan bu konuda göz göze gelse. Bahçeli dese ki Erdoğan’a Yurtta Sulh Komisyonu üyeleri kim diyor sorsa. Bize bağırma, Erdoğan’a da bağırma, onun gözlerinin içine baksan yeter. Kim yönetiyor bu ülkeyi?" diye konuştu.