CHP'den gazeteci Demirağ'a saldırı hakkında araştırma önergesi!

CHP'den gazeteci Demirağ'a saldırı hakkında araştırma önergesi!

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıranların serbest bırakılmasına tepki göstererek konu hakkında Meclis'e araştırma önergesi vereceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yazar Yavuz Selim Demirağ'a saldıranların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, failleri serbest bırakan savcıyı eleştirerek, "Bu savcıya sormak gerekiyor. Senin başına böyle bir şey gelseydi n’olurdu? Sen sopalarla dövülseydin n’olurdu? Sopayla insanları linç etmeye kalkmak, ne zamandan beri sadece ifade alıp serbest bırakmayı gerektiriyor? Acaba vicdanın sızlıyor mu? Acaba bu savcı bir yerlerden talimat mı aldı?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, saldırıyla ilgili partisinin grup başkanvekillerini görevlendirdiğini ve Meclis'e araştırma önergesi vereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

'DEMİRAĞ'A SALDIRI HAKKINDA ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEĞİZ'

"Geçen hafta bir şey daha oldu. Yavuz Selim Demirağ. Yeniçağ gazetesinin saygıdeğer yazarlarından birisi. Bir televizyon programına katıldıktan sonra evine gelir, tam kapıyı açacakken 7 kişinin saldırısına uğrar. Öldüresiye dövülür. İki elini başına siper eder. Daha fazla darbe almamak için. Kendisini hastanede ziyaret ettim. Neden, hangi gerekçeyle yapıldı bu? Failleri bulundu. Ama serbest bırakıldı. Neden? Onların tutuklanması için bir gazetecinin ölmesi mi gerekiyordu. Kim azmettirdi onları? Sahte plaka ile neden geziyorlar? Bir gazeteciden ne istiyorlar? Korkarım ki üstü örtülecek bu durumun. Korkarım ki failler yine elleri kollarını sallayarak gezecekler. Ama hiç kimse unutmasın. Bu ülkenin sağduyulu insanları ve. Bu ülkenin hakka hukuka inanan insanları var. Kendisini hastanede ziyaret ettim arkadaşlarımla birlikte. Olayı bütün ayrıntılarıyla anlattı. Normalde iktidar kanadının derhal harekete geçmesi lazımdı. Polis görevini yaptı. Savcıya getirdi. Savcı birer ifadelerini aldı serbest bıraktı. Bu savcıya sormak gerekiyor. Senin başına böyle bir şey gelseydi n’olurdu? Sen sopalarla dövülseydin n’olurdu? Sopayla insanları linç etmeye kalkmak, ne zamandan beri sadece ifade alıp serbest bırakmayı gerektiriyor? Acaba vicdanın sızlıyor mu? Acaba bu savcı bir yerlerden talimat mı aldı? Demirağ’a yapılan saldırıyı araştıracağız. Grup Başkanvekillerinin görevi bunu araştırmak olacak. Gerekirse bu konuda bir araştırma önergesi vereceğiz. Gazetecilere yönelik linç kampanyasını bizim görmezden gelmemiz imkansız"