CHP'den iktidara  uyarı

CHP'den iktidara uyarı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın sokağa çıkma yasağına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

 CHP Sözcüsü Faik Öztrak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın sokağa çıkma yasağına ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Öztrak, "Ekonomi için vatandaşlarımız ölebilir mi demek istiyorsunuz. Batırdığınız ekonomiye insanlarımızı feda mı edeceksiniz? İktidarı uyarıyoruz: Kesin tedbir için Basra'nın harap olmasını beklemeyin" dedi.

Öztrak şöyle konuştu: 

"Erdoğan bu defa içişleri bakanını devre dışı bırakarak 5 gün öncesinden tedbiri kendisi açıkladı. Hatadan ders alınması elbette iyidir. Bu tedbir doğrudur ancak yeterli değildir. Covid-19 hafta içi tatil yapıp hafta sonu mesaiye çıkmıyor. Genel bir karantina hem insanlarımızın yalamını korumak hem ekonomimizin içine düştüğü badireden en az hasarla çıkmasını sağlamak için en etkili silahtır. Cumhurbaşkanı Sözcüsü çıkıyor, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasına ilişkin bunun ekonomiye maliyeti çok ağır olurdu diyor. Ne demek istiyorsunuz? Ekonomi için vatandaşlarımız ölebilir mi demek istiyorsunuz. Batırdığınız ekonomiye insanlarımızı feda mı edeceksiniz? İktidarı uyarıyoruz: Kesin tedbir için Basra'nın harap olmasını beklemeyin."