CHP'den Kandil açıklaması

CHP'den Kandil açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gündemdeki Kandil Operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tezcan, "Operasyonları destekliyoruz fakat bu operasyonlar siyasi amaca yönelik kullanılmamalıdır" dedi.

Tezcan, CHP Adıyaman milletvekili adaylarıyla, Samsat ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. 

Daha sonra Tezcan ve beraberindekiler, Adıyaman Atatürk Bulvarı'ndaki partinin seçim irtibat bürosunda basın toplantısı düzenledi. 

Bülent Tezcan, bugün seçim çalışmalarını Adıyaman'da sürdürdüklerini, Türkiye'nin kaderini değiştirmeye talip olduklarını belirterek," 24 Haziran'dan sonra vatandaş yetkiyi bize verdiğinde mazot 3 lira olacak." diye konuştu. 

"Çok açık, rakam veriyoruz. Mazot 3 lira olacak. Çiftçinin tarımda kredi borçlarının faizlerini sileceğiz." diyen Tezcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"CHP iktidarında sulamalı tarım için bütün teşvikler sağlanacak. Susuz toprak kalmayacak. Çiftçi, para kazanıp zenginleşecek. Tütün ile ilgili cezayı kaldıracağız. Tütüne getirilen hapis cezasını kaldıracağız. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde esnaf bakanlığı kuracağız. Esnaf Kredi Kooperatiflerinin kredi limitlerini artıracağız."   

Bir gazetecinin "Hükümetin Kandil'e yönelik başlattığı operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Tezcan, "Terörle mücadelede atılacak her adımı destekledik, destekliyoruz. Hükümet terörle mücadeleyi terörü yok etmek için değil, siyasette iktidarını sürdürmek için bir araç olarak sürekli gündeme getirdi. Biz meseleleri TBMM'de tartışılıp çözülmesini isterken, onlar Meclis'ten kaçırarak seçim meydanlarının malzemesi haline getirmeye çalıştı. Şu anda da milletin terörle ilgili hassasiyetini ve terörle mücadeleyi oy devşirme ve siyaset malzemesi haline getirmeye çalışıyorlar. Teröre karşı atılan her adıma destek veririz." değerlendirmesinde bulundu. 

CHP'nin, HDP'ye Adıyaman'da destek verdiği iddialarına ilişkin bir soru üzerine de Tezcan, "CHP, hayır kurumu değildir. CHP, bir siyasi ve iktidara talip bir partidir. Hiçbir verecek emanet oyu yoktur. Her parti kendi seçmenin oyunu alır. Biz bir fazla milletvekili çıkarmanın peşindeyiz. Kaldı ki HDP'nin baraj sorunu olduğunu düşünmüyorum." dedi.