CHP düğmeye bastı: Tüm başkanlar kampa giriyor

CHP düğmeye bastı: Tüm başkanlar kampa giriyor

CHP, 25-27 Temmuz tarihlerinde tüm belediye başkanlarının katılacağı bir çalıştay yapacak. Afyonkarahisar’da düzenlenecek ve 2 gün sürecek Çalıştay’da CHP’nin yerel yönetim stratejisi ele alınacak.

CHP, 25-27 Temmuz tarihlerinde tüm belediye başkanlarının katılacağı bir çalıştay yapacak. Afyonkarahisar’da düzenlenecek ve iki gün sürecek Çalıştay’da CHP’nin yerel yönetim stratejisi ele alınacak.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; İstanbul, Ankara’nın aralarında bulunduğu 11’i büyükşehir olmak üzere yaklaşık 250 belediyeyi kazanan CHP, yerel yönetim stratejisini belirlemek için Afyonkarahisar’da iki günlük çalıştay yapacak.

25-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Çalıştay’a tüm il, ilçe belediye başkanlarının yanı sıra genel başkan yardımcıları da katılacak.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Açılış konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, genel merkezin yerel yönetimlere yaklaşımını içeren bir sunum yapacak. Torun’un sunumundan sonra uzmanların da katılımıyla Yerel Yönetimleri İzleme, Yönlendirme, Destekleme mekanizmaları ele alınacak. Çalıştay’ın ilk günü ayrıca belediye başkanlarının görüş ve değerlendirmelerinin alınacağı bir “Başkanlar Forumu” düzenlenecek.

Çalıştay’ın ikinci günü uzmanların da katılacağı “Seçmenlerin Beklentileri” paneli yapılacak. Başkanların değerlendirme yapacağı ikinci Başkanlar Forumu’nun ardından Çalıştay CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’un Çalıştay değerlendirme toplantısı ile tamamlanacak.

CHP’de yerel seçimlerin ardından Genel Merkez bünyesinde belediyeleri takip için “Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi ve Danışma Kurulu” oluşturulması kararı alınmıştı. Çalıştay’da bu çalışmayla ilgili belediye başkanlarının da görüşleri alınacak. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında yürütülecek bu çalışma ile belediyeler sürekli takip altında olacak.