CHP heyeti sel bölgesinde incelemede bulundu

CHP heyeti sel bölgesinde incelemede bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Grup Başkanvekillerinin bulunduğu heyet Ordu’da sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti dün Ordu’nun sel felaketinden en çok etkilenen yerlerinde ziyaret ve temaslarda bulundu. Mağdur olan vatandaşlar ziyaret edilirken bir yandan da olayın detayları ile ilgili gözlem yapma ve bilgi alma şansı yakalayan heyet, önce parti binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Genel Merkez tarafından Ordu’daki sel felaketini incelemek üzere bir heyet görevlendirildiğini ifade ettikten sonra vatandaşların uğradığı zararların mümkün olan en kısa sürede tespit edilerek devletin şefkatli elini Ordu’ya uzatması için çalışacaklarını ifade etti. Doğaya karşı yapılan haksızlıklara doğanın bir süre sonra karşılığını verdiğini belirten Özel, betonlaşma ile ortaya çıkan hafriyatın dere yataklarına doldurulmasının bu felaketin boyutlarını arttırdığını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un heyete başkanlık etmesinin planlandığı ancak kendisinin yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olduğu ve hastanede gözetim altında olduğu kaydedildi.

Ardından söz alan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tüm Ordu’ya geçmiş olsun dileklerini iletti ve oluşturulan heyeti basına tanıttı. CHP Heyeti şu şekilde:

Veli Ağbaba (CHP GB Yrd.), Orhan Sarıbal (CHP GB Yrd.), Özgür Özel (CHP Grup Bşkvk.), Dr. Mustafa Adıgüzel (Ordu Milletvekili), Kadim Durmaz (Tokat), Neslihan Hancıoğlu (Samsun), Kemal Zeybek (Samsun), Mustafa Tuncer (Amasya)

Karadeniz coğrafyasının çarpık kentleşmeden çok çektiğini belirten Ağbaba heyetin, çalışmalarını tamamlar tamamlamaz bir rapor hazırlayarak Meclis grubuna sunacağını belirtti. Ordu’daki durumun da Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel tarafından takip edileceğini ve Genel Merkezle sürekli iletişimde olunacağını ekledi.

Ardından sırasıyla Yalıköy, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi, Ünye, Karadeniz sahil yolu yıkılan köprü çevresi, Ünye Sanayi sitesi, İkizce ve Perşembe Merdeseönü balıkçı barınaklarına ziyarette bulunan heyet incelemelerde bulundu.

Bu incelemelerde Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, zaten bu yıla düşük rekolte ile başlayan Ordulu fındık üreticisini bir de selin vurduğunu belirtti. Selin ciddi boyutta zararları olduğunu belirten Ordu milletvekili devlet yetkililerini samimi bir biçimde konuya el atmaya davet etti. İktidarın, sadece afet olduğunda değil olmadan önce de Ordu’yu hatırlamasını istedi. Gece boyu mahalle mahalle gezdiğini belirten Adıgüzel, Ordu’nun pek çok yerinin perişan vaziyette olduğunu hatırlatarak “sürekli başımıza bu işler geliyor sebebini sorduğumuzda da fıtrat deniyor. Bu işleri bu şekilde açıklamak mümkün değil. Coğrafi şekiller, dereler, dağlar milyonlarca senede oluşuyor. Siz bunları kafanıza göre değiştiremezsiniz. Buralara yapılaşma yaparken bu işin ilmini bilen kişilerle yapacaksınız. Yoksa böyle olur.” şeklinde konuştu.

Sözlerine fındık üreticisinin durumuyla ilgili bilgiler vererek devam eden Adıgüzel, sadece su basan sanayi siteleri ve meskenleri değil hasat döneminde bu afete yakalanan fındık üreticilerinin de çok zor durumda olduğunu belirtti.

Bahçelerde fındık çuvallarını selin götürdüğünü, henüz hasadı yapılmamış fındıkların zarar gördüğünü belirten Ordu Milletvekili, şunları ekledi: “Süleyman Soylu geldi gitti, Cumhurbaşkanı Yardımcısı geldi gitti, sözler verildi ancak laflar havada kalıyor. Süleyman Soylu geçen gün bakan arkadaşına sempatik omuz atıyor. Ben de diyorum ki Sayın Soylu gelin vatandaşa biraz empati yapın, Ordu’ya bir omuz verin. Vatandaş geçim derdinde. Vatandaşın burada tek geçim kaynağı fındık, o da ne hale geldi. Bugün burada yaşandı, yarın Rize’de öbür gün Giresun’da yaşanabilir. Bu millet bunu sürekli yaşamak zorunda değil.”