CHP İstanbul İl Kongresi başladı

CHP İstanbul İl Kongresi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi iktidar yürüyüşü öncesinde en kritik kongrelerinden birisini yapıyor.

Sütlüce’de bulunan Haliç Kongre Merkezi’nde başlayan 37. Olağan Kongre aynı zamanda, CHP’yi seçimlere götürecek kadroyu da belirlemiş olacak.

Kongre’de sürpriz beklenmiyor; mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu yeniden seçilecek. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da mevcut başkanı işaret ettiği kulislerde konuşulmuştu.

Ancak, eski Ovacık Belediye Başkan adayı Feridun Cemal Aydın’ın da son anda ikinci aday olarak başvuru yapacağı iddialar arasında.

İstanbul İl Kongresi’nin Haliç Kongre Merkezi’nin açık alanında kurulan çadırda başladı. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu çadır kararını, kongre merkezindeki kapalı alanın yetersizliği nedeniyle aldıklarını açıkladı. Kaftancıoğlu çadırın 6 bin kişilik kapasitesi olduğunu vurguladı.

Daha önce CHP Genel Başkanlığı da yapan gazeteci ve yazar Altan Öymen’in divan başkanlığı görevini üstlendiği İstanbul İl Kongresi’nde Kemal Kılıçdaroğlu da hazır bulundu. Kılılçdaroğlu’nun bir konuşma yaparak, Saadet Partisi’nin düzenlediği Kudüs Mitingi’ne katılması bekleniyor.

37. Olağan İl Kongresi’nde 677 il delegesi CHP’nin İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegelerini seçecek.

İl Kongresi’ne siyaset, iş ve kültür sanat dünyasından konuk bekleniyor. Aynı şekilde, yabancı ülke temsilciliklerinden de çok sayıda konuk İl Kongresi’ne katılacak.

YURT HABER