CHP İstanbul’da sonucu belirleyen 4 oy

CHP İstanbul’da sonucu belirleyen 4 oy

l kongrelerini İstanbul ile tamamlayan CHP’de gözler, büyük kurultaya çevrilse de İstanbul kongresinin yankıları sürüyor. İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna burun farkıyla Kaftancıoğlu otururken, ‘kızgın ve kırgın delegasyondan sadece dört kişi tercihini değiştirseydi, Canpolat koltuğunu koruyacaktı’ değerlendirmesi yapıldı. Kaftancıoğlu PM listesinin oluşturulmasında dayatmacı olursa ne yaşanır? İşte ayrıntılar...

İstanbul ile il kongrelerini tamamlayan CHP’de gözler, 3-4 Şubat’ta yapılacak olağan büyük kurultaya çevrildi. Nöbet değişiminin yapıldığı İstanbul İl Kongresi’nin yankıları sürerken, iki aday arasındaki oy farkı 7 oldu. ‘Kızgın ve kırgın delegasyondan sadece dört kişi tercihini değiştirseydi, Cemal Canpolat koltuğunu koruyacaktı’ değerlendirmesi yapıldı.

Yurt Gazetesi Ankara Gündemi’nde bugün konu, İstanbul kurultayı oldu. Cemal Canpolat’ın kongrede, dolu dolu bir konuşma yaptığı belirtilen yazıda, şu görüşler paylaşıldı:

“Keşke eleştirilere yanıt vereceğim diye cevapları kişiselleştirmeseydi. Kim ne derse desin Cemal Canpolat ikinci kez oturduğu başkanlık koltuğunda başarılıydı.

CHP’yi tabana açtı, sokağa çıkardı. Türk Siyasi tarihine Ecevit’ten sonra 15 Temmuz ve Adalet Yürüyüşü ile ‘toparlanamaz’ denilen milyonları Taksim’e ve Maltepe’ye getirmeyi başardı. Bu tabloda büyük emeği var.

‘BAŞARISINI KONGRE SALONUNA TAŞIYAMADI’

Bu başarısını, kongre salonuna taşıyamadı. Canan Kaftancıoğlu ve ekibi bu konuda daha başarılıydı.

Erdoğan Toprak destekli, milletvekilleri İlhan Cihaner, Zeynel Emre, Oğuz Kaan Salıcı aktifti.

CHP’li belediye başkanlarının Canpolat’ın deyimi ile ‘birisi hariç’  biraz da tepki olarak Canan Kaftancıoğlu dedi. Sonuç, Canan Kaftancıoğlu burun farkıyla başkanlık koltuğuna oturdu.

Aradaki fark 7 evet sadece yedi oy… Kızgın ve kırgın delegasyondan sadece dört kişi tercihini değiştirseydi, Canpolat koltuğunu koruyacaktı.

‘KAFTANCIOĞLU PM LİSTESİ OLUŞTURMADA DAYATMACI OLURSA…’

Kaftancıoğlu’na fırsat vermek lazım.

Şubat 3-4’de yapılacak kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı tartışılmıyor.

Kaftancıoğlu, PM listesinin oluşturulmasında ‘dayatmacı’ olursa korkarım İstanbul İl Başkanlığı 3-4 Şubat’tan sonra her an olağanüstü kongreye gebe kalabilir. Hiç temenni etmem. Ama aradaki fark bu ihtimali her an canlı tutacak. Çünkü sonucu seçilmiş delegeler değil milletvekilleri ve doğal delegeler belirledi.

Aradaki üç dört fark tabii ki seçimin meşruiyetini ve elde edilen başarıyı küçültmez. Ama korkarım arada anlayış farkları büyük.

‘ÇOK PARÇALI KOALİSYONUN ÜRÜNÜ’

Cemal Canpolat CHP’nin tabanını temsil eden cumhuriyetçi demokrat kanada yakın bir isim.

Kendisinin yüzü sola dönük olsa,  sosyal demokrasiye inansa da destekçileri, CHP’nin klasik seçmeni.

Yeni başkan Kaftancıoğlu ise ‘çok parçalı’ bir koalisyonun ürünü.

Üstelik klasik CHP seçmeni ile farklı.

Hem de fazla..

Umarım yanılırım.

Biz her zamanki gibi doğruların yanında olacağız. İzleyeceğiz..

Kimseye karşı ön yargımız yok.

Kırmızı çizgimiz Atatürk ilkeleri, Cumhuriyetçi Demokratlık, Laiklik ve bu ilkelerin savunucusu Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP fikriyatıdır.

Kavgaya da iç mücadeleye de prim vermeyeceğiz. Ama eleştiri hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.

Konuşacak sözü olanlara mikrofon uzatarak, cevap hakkını kullandıracağız. Dün yaptığımız gibi.

Bugün de yarın da bunu yapacağız…”