CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: Bu nasıl piyango?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: Bu nasıl piyango?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etmesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi

Milli Piyango çekilişlerinde 7 Milyar da bir ihtimalin gerçek olduğunu dile getirip Milli Piyango çekilişlerinde şeffaflığın ortadan kalktığını gündeme getirdiklerini belirten Tahsin Tarhan, “İkramiyelerin isabet ettiği rakamlardan, isabet ettiği adrese kadar birçok konuda şeffaflığın ortadan kalktığını vurgulamıştık. Ardından Milli Piyango Genel Müdürü görevden alındı. Ancak Milli Piyango İdaresinde neler olduğu halen net bir şekilde açıklanmıyor. Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etti. Böylece satılmayan biletlere 19 milyon 750 bin TL ikramiye birikmiş oldu. Ancak satılmayan biletlere isabet ettiği için paranın akıbetiyle ilgili ne olduğunu bilmiyoruz. Milli Piyango şu anda Varlık Fonu’na devredilmiş durumda. Bahsedilen tutar Varlık Fonuna mı devredildi? Yoksa Hazineye mi aktarıldı. Bilindiği gibi Sayısal Loto’da olduğu gibi Milli Piyango’da ikramiye devredilmiyor. Yani her hafta katlanarak artan bir ikramiye yok. O nedenle ikramiye tutarları nerede açıklanması gerekiyor” dedi.

ASIL ŞANSLI KİM?
Demirören Grubu, Ziraat Bankası’ndan alınan 916 milyon dolar kredi ile Doğan Medya Grubunu satın almıştı sözlerin eyer veren Tahsin, “Demirören Gubu’nun, Medya kulisleri ve Saray kulislerinden öğrendiğine göre, Doğan Medya’yı aldıktan sonra hızla zarar ettiği bilinmektedir. Milli Piyango ise bu yıl ağustos ayında yapılan ihalede İtalyan Sisal- Şans (Demirören) ortak girişim grubu tarafından 10 yıllığına kiralandı. Milli Piyango Genel Müdürlüğünün özellikle ikramiyelerin dağıtımı konusunda şeffaflığını kaybetmesi, devlet bankasının verdiği kredi ile elde edilen medya gücü zarar edince, yine devlettin Milli Piyango İdaresi ile Demirören’in zararı karşılanıyor iddialarını akla getirmektedir” diye konuştu.