CHP kulisi: ‘Muhalefetin yol haritasında kafalar karıştı’

CHP kulisi: ‘Muhalefetin yol haritasında kafalar karıştı’

Muhalifler içinde başlayan görüş ayrılıkları, bundan sonraki yol haritasına ilişkin kafaları karıştırırken, Ankara’daki toplantıya katılımın beklenenden az olması, moral bozan etmenlerden biri olarak yorumlanıyor. Kurultay çağrısı için genel merkeze bayram sonuna kadar süre verildiği kaydediliyor.

CHP’de parti içi muhalefet, geçen pazar günü Ankara’da yaptığı toplantıda bundan sonra ne yapacaklarına dair önlerindeki seçenekleri masaya yatırırken, yol haritalarını belirledi. Oylanarak kabul edilen bildirgede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha kurultay toplaması için çağrı yapılması benimsendi. Ancak kulislere göre, muhalefet içinde de başlayan görüş ayrılıkları, muhalefetin bundan sonraki yol haritasına ilişkin kafaları karıştırıyor.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, tartışmanın yargıya taşınmayacağının vurgulandığı bildirgede, olağanüstü kurultay çağrısının yapılmaması halinde tüzük kurultayı dahil olmak üzere tüzüğün verdiği tüm demokratik hakların kullanılacağı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, genel merkeze kurultay çağrısı yapması için bayram sonuna kadar süre verildi.

249 DAHİ BULUNAMAYABİLİR

Kulislere göre ise muhalefet içinde de başlayan görüş ayrılıkları, muhalefetin bundan sonraki yol haritasına ilişkin kafaları karıştırıyor.

Ankara'daki toplantıya beklenenden az katılım olması da moral bozan etmenlerden biri olarak yorumlanıyor. Olası bir imza girişiminde bu kez tüzük kurultayı için gerekli 249 sayının dahi bulunamayabileceği konuşuluyor.