CHP Kurultayı'nda Divan Başkanı belli oldu

CHP Kurultayı'nda Divan Başkanı belli oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kurultay'da kısa bir açılış konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu'nun önerisi Divan Başkanlığı'na Yılmaz Büyükerşen seçildi. Büyükerşen kürsüye gelerek açıklamalarda bulundu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nın açılış konuşmasını başlattı. Kılıçdaroğlu,  'sevgili yoldaşlarım' diye başladığı konuşmasında Almanya'da tedavi gören CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevin'de bulunan Enis Berberoğlu'na selamlarını iletti. Kılıçdaroğlu daha sonra yeterli imza ile CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nın Divan Başkanlığı için CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i önerdi. Delegelerin oybirliği ile Yılmaz Büyükerşen seçildi.

CHP'nin 36'ncı Olağa Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Kurultayda açış konuşmasını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. 5 dakikalık ilk konuşmasında CHP lideri çarpıcı mesajlar verdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 36. kurultayını açılış konuşmasında, Kurultay’a katılanları  “sevgili yoldaşlarım” diye selamladı ve “hoşgeldiniz” konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu, kurultayda yer almayan iki ismi, yurtdışında tedavi gören önceki Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ve hapisteki CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu andı.

Kılıçdaroğlu, “İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Bunlardan birincisi Deniz Baykal. Tedavi görüyor, şifalar diliyoruz. Bütün dualarımız Deniz Baykal’ın yanında. Aramızda olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden, talimat üzerine, hapishanede siyasi tutuklu olarak tutulmaktadır. Berberoğlu’na tüm yol arkadaşlarının selamını, sevgisini ve dostluğunu gönderiyorum.” dedi.

“İSTEDİĞİNİZ KADAR BASKI YAPIN..”

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun “talimat üzerine tutsak tutulduğunu”, Berberoğlu’nun verdiği iddia edilen MİT kamyonları tutanak ve belgelerini hazırlayan asker, yargı mensuplarının şu anda “terör üyesi olmaktan” hapiste olduğunu söyleyerek,  “80 milyonun önünde yargı camiasına sormak istiyorum. Terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar, terör örgütlerinin bildiği bir sır nasıl olur da devlet sırrı olur. Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz, sonra da kalkıp bunun intikamını CHP)den alacaksınız Enis Berberoğlu’nu talimatla tutsak tutacaksınız” dedi. Kılıçdaroğlu, baskıya rağmen direnmenin devam edeceğini de vurgulayarak, “boyun eğmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvayı Milliyeciyiz” diye konuştu.

“MUSTAFA KEMAL İÇİN, MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ İÇİN SAYGI DURUŞU”

CHP kurultayındaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ise Kılıçdaroğlu, saygı duruşunun Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ile, Türkiye için şehit düşenler için yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Saygı duruşunu, Başta Afrin olmak üzere, bu aziz topraklar için şehit düşen, Mustafa Kemal’in Mehmetçikleri için yaptık” dedi.