CHP'li Akın Bakanlığa fondaki parayı sordu

CHP'li Akın Bakanlığa fondaki parayı sordu

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Balıkesir’de toplam kaç başvuru yapıldığını ve kaç kişinin yararlandığını sordu.

Milletvekili Akın’ın önergesi şu şekilde; Sosyal yardımlaşmanın amacı birey, aile ve toplum refahını arttırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla adil ve arz odaklı bütünsel sosyal politikalar üretmek uygulamak ve izlemektir. Bu konuyla ilgili olarak;

1-2003 yılından itibaren günümüze kadar geçen sürede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunda toplanan kaynak miktarının, gelir kalemlerine ve yıllara göre dağılımı nedir?

2-2003 yılından itibaren günümüze kadar geçen sürede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan, Balıkesir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılan kaynak ne kadardır?

3- Balıkesir’deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından vatandaşa yapılan nakdi yardımların 2003 yılından günümüze kadar, yapılan yardım miktarı ve yardım yapılan kişi sayısının, yıllar itibariyle ilçelere göre dağılımı nedir?

4- Balıkesir’deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam kaç başvuru yapılmıştır, yıllar itibariyle ilçelere göre dağılımı nedir?