CHP'li Akın: Halkımıza yüksek vergili doğalgaz satıyorlar

CHP'li Akın: Halkımıza yüksek vergili doğalgaz satıyorlar

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın doğalgazdan alınan KDV’nin %1’e düşürülmesi konusunda açıklama yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde de konuyu dile getiren Akın, bir yıl önce kanun teklifi verdiğini fakat hükümetin bu konuyu desteklemediğini söyledi. Akın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “ Kış mevsimin gelmesi ve havaların soğumasıyla halkımızın doğalgaz ihtiyacı başladı. Vatandaşlarımız ısınmak amacıyla kullandığı doğal gaza önemli miktarlarda ödemeler yapıyor” dedi.

Akın haksız ve yersiz vergilerin alındığını belirterek “ Özellikle konutlarda ısınma amacıyla kullanılan doğal gazdan ÖTV ve KDV alınıyor. Hatta alınan ÖTV’nin de KDV’si alınıyor. Konutlarda kullanılan doğal gaz temel ihtiyaçtır. O yüzden ÖTV alınması ve yüksek oranlı KDV alınması haksızlıktır. Doğrusu tüm diğer temel ihtiyaçlarda olduğu gibi doğal gazda da KDV’nin %1 olmasıdır. Siyasilerin çocukları vergi cennetlerinde hesaplar açarken vatandaşlarımız haksız ve yersiz vergilere maruz kalıyor. Evinde hastası, yaşlısı, çocuğu bulunan dar gelirli vatandaş doğalgaz tüketemiyor.“
Akın, “Kış mevsiminin gelmesiyle yüklü doğal gaz kullanımı olacak. Umarım AKP çoğunluğu da halk yararına olan bu kanun teklifimizi destekler ve halkımız sırtına yüklenmiş olan bu yükten iyice kış gelmeden kurtulur” dedi.