CHP'li Akın: İşçilerimiz KHK değil, kadro istiyor

CHP'li Akın: İşçilerimiz KHK değil, kadro istiyor

CHP Balıkesir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Ahmet Akın son yayınlanan KHK’lar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Milletveki Ahmet Akın’ın değerlendirmesi şu şekilde;

Göreve geldikleri günden beri adeta KİT’lere düşman olan ve birçoğunu özelleştiren AKP hükümeti OHAL fırsatçılığı yaparak Şeker ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) dün yayınlanan bir KHK ile kapattı. Şeker kotalarını düzenleyip, şeker fabrikalarının üretimleri, kapasite artırımlarını denetlemekle görevli Şeker Kurulu’nun başkanlığı ve üyeliklerine bir yıldır atama yapılmıyordu. Görevi şeker piyasasını düzenlemek için kurulan Şeker Kurulu’nu adeta hayalet kurula döndürmüşlerdi şimdi de OHAL KHK’sı ile kapattılar. TBMM KİT komisyonu denetim programının ilk taslağında yer almasına rağmen Şeker Kurumu’nun kapatılmasını doğrudan hükümetin istediği ortadadır. TBMM KİT Komisyonu denetim programında 21.02.2018 saat 12:30’da denetim yapılacağı bizlere bildirilmiştir.

Kapatılan kurumların personelinin kadroları ve kurumlara ait her türlü taşınır, taşıt, malzeme, borç ve alacaklar, hak ve yükümlülükler, kayıt ve dokümanlar, taşınmazlar ve sözleşmeler de söz konusu Bakanlıklara geçeceği belirtilmiş, bu yeni bir karmaşanın yaşanacağının göstergesidir. OHAL’i ilan ederken vatandaşımızın hayatının etkileneceğini düşünmüyorum diyenler şimdi tüm ülkeyi ilgilendiren konuları meclisten kaçırarak KHK ile düzenliyorlar. KHK ile yapılan bu düzenleme meclisi, anayasayı devre dışı bırakmıştır. Taşeron işçilerimizle ilgili düzenlemelerin yapılması gereken yer meclisken bunu da KHK ile düzenlediler. Taşeron işçilerimiz KHK değil, kadro istiyor.

Taşeron işçilerimizin yararına olarak görünse de öyle bir hüküm koydular ki başvuru şartına, işçilerimizin kadroya başvurmadan önce tüm haklarından ve alacaklarından feragat etmeleri talep ediliyor, bu kabul edilemez. Gizli kapaklı, milletvekilleri ve sendikaların bile Resmi Gazeteden öğrendiği bir düzenleme şüphesiz yeni mağduriyetlere yol açacaktır. AKP hükümeti milletimizin taleplerini, milletin meclisinden kaçırmıştır.