CHP'li Balbay Erdoğan'ın o görüntülerini yayınladı

CHP'li Balbay Erdoğan'ın o görüntülerini yayınladı

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'dan bu akşam üst üste videolar geldi. Balbay, ilk yayınladığı videoda Erdoğan'ın iktidara ilk geldiği yıllarda Olağanüstü Hal (OHAL) için söylediği sözlerin videosunu paylaştı. Balbay'ın ikinci paylaştığı video da ise başörtülü bir kadının Erdoğan'a 'yüzük' hatırlatması yer aldı.

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin ilk iktidara geldiği yıllarda OHAL ile ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir video yayınladı. Balbay, Erdoğan'ın sözlerini şu şekilde hatırllatı:

"Bir zamanlar Erdoğan; “OHAL istemek, terörün diline teslim demektir. OHAL aczin ifadesidir.” Bugün Erdoğan; “OHAL kalksın demek, terörün dilidir.”

Erdoğan o videoda şu ifadeleri kullandı:

Terör örgütü Şemdinli'de vuruyor, istismarcılar anında Ankara'dan ses veriyor. Terör örgütü Olağan Üstü Hal (OHAL) yeniden ialn edilsin, Türkiye yeniden 90'ların Türkiyesi olsun, Türkiye 3'üncü dünya ülkesi gibi görünsün diye kanlı eylemler yapıyor. Ankara'dan birileri anında terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. Malum muhalafet partisi ne diyor; 'Olağan Üstü Hal ilan edilsin' geç o işi geç. O sizin karekterinizde var, bizim iktidarımızın karekterinde yok. OHAL sizin aczinizi gereği, bırakın teröre çare olmayı Olağan Üstü Hal, terörü derinleştirdi, bölge halkını mağdur etti. Terörün istismar zeminini güçlendirdi. Olağan Üstü hal istemek terörün diline teslim olmaktır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Van İl Kongresi'nde iktidara geldiklerinde Vanlıların OHAL'in kaldırılmasını istediğini belirterek, , "O dönemki OHAL ile bugünkü OHAL'in alakası yok. Hak ve özgürlükler konusunda herhangi bir kısıtlama yok. O günkü OHAL vatandaşımızın günlük yaşamını çok etkiliyordu" dedi.

Erdoğan OHAL ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin geçmişte demokrasi, ekonomi, özgürlük anlamında sıkıntı çektiği bir gerçekti. 15 yıl önce teslim aldığımız Türkiye’yi biliyorsunuz partimizi kurduktan sonra buradaki dostlarımıza bizden ne istiyorsunuz dedik ‘OHAL’i kaldırın başka bir şey istemiyoruz’ dediler. O dönemki OHAL ile bugünkü OHAL’in alakası yok. Hak ve özgürlükler konusunda herhangi bir kısıtlama yok. O günkü OHAL vatandaşımızın günlük yaşamını çok etkiliyordu. Hükümeti kurduktan sonra hemen OHAL’i kaldırdık. Ardından tarihi reformları bir bir hayata geçirdik. Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırdık. Ülkemizde hala kimin ne sorunu varsa kimin ne sorunu ortaya çıkacaksa mücadele etmek bizim görevimizdir. Demokrasi ve özgürlük yolculuğumuz birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısıdır.”

YATLAR, KATLAR ONUN OLSUN YETER Kİ TÜRKİYE'Yİ RAHAT BIRAKSIN

Balbay'ın ikinci paylaştığı videoda ise başörtülü bir kadının isyanı yer aldı. Başörtülü kadın Erdoğan'ın "bütün mal varlığım bu yüzük' sözlerini hatırlatarak, "O Başbakan olduğu zaman, hatırlıyoruz, dediki; 'benim tek mirasım bu yüzüğümdür' dedi. Demedi mi? Ondan sonra ne oldu, şimdi bütün Türkiye'yi eline geçirdi. Yatlar da katlar da onun olsun da Türkiye'yi rahat bıraksın" dedi. Balbay ise video'nun üstüne, "Eyy Erdoğan, sanma ki halk hiçbir şeyden anlamaz. Her şeyi görüyor. Gün gelir, devran döner. Zorla şişirilen balonlar söner. #HelalMaaşHelalLokma" diye yazdı

İşte o video: