CHP'li Başkan 'hodri meydan' dedi

CHP'li Başkan 'hodri meydan' dedi

CHP'liler ve belediye çalışanlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendisine karşı yapılan saldırıya sert tepki vererek, “Hodri meydan size. Hadi görelim bakalım, daha çok saldırın. Tankınızla, topunuzla, tüfeğinizle gelin. Gelmezseniz şerefsizsiniz, namertsiniz. Hadi gelin” dedi.

Edirne'de dün pazar yeri ziyareti sırasında saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye binası önünde çok sayıda parti üyesi ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Gürkan, "Ben o tetikçinin değil, o hasta insanın değil, arkasındakilerin bulunacağından eminim. Onu kimler azmettirdi, kimler bu yola sevk ettirdi, kimler teşvik etti, kimler kafasını karıştırdı, bunu hep beraber emniyetimizin, adaletimizin, savcıların, hakimlerin ortaya çıkaracağından eminim" dedi.

Pazar günü Edirne'de pazar yeri ziyareti sırasında selfie çekilmek isteyen bir kişinin yumruklu ve yumurtalı saldırısına uğrayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı belediye binası önünde CHP’liler ve çok sayıda vatandaş karşılayarak saldırının karşısında, Başkan Gürkan’ın yanında olduklarını gösterdi. Saldırıya uğradığı pazarındaki kadın girişimciler, CHP'liler ve belediye çalışanlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Gürkan, kendisine karşı yapılan saldırıya sert tepki vererek, “Hodri meydan size. Hadi görelim bakalım, daha çok saldırın. Tankınızla, topunuzla, tüfeğinizle gelin. Gelmezseniz şerefsizsiniz, namertsiniz. Hadi gelin” dedi.

'SAĞLIĞIM YERİNDE'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sağlığının yerinde olduğunu belirterek, “Kusura bakmayın bu gözlükle konuşmak zorundayım, ışık gelmemesi gerekiyormuş göze. İyiyim sağlığım yerinde. Sol gözümde bir yırtık var ama tedavi oluyor, tedavi olabilecek bir şeymiş doktorlarımız o şekilde söylediler” diye konuştu.

Edirne’yi aşk ile sevdiğini belirten Başkan Gürkan, “Biz 12 Eylül öncesinden geliyoruz, kavgalarla büyümüş bir nesiliz. Kavga etmiyorsak kavga etmediğimizi bilmediğimizden değil, kavgadan kimseye bir yarar çıkar çıkmayacağını bildiğimiz için. Çok yaşadık biz bunu geçmişte. Dün isterdim ki o saldırı mertçe olsun, yüze karşı olsun, adam gibi olsun. Selfie çekmek bahanesi ile fotoğraf çekmek bahanesi ile yanıma yaklaşıp, kalleşçe arkadan vurulmasın. Gözümüzde bir problem var, bu tedavi olacak inşallah. Olmasa da çok önemli değil, bir gözümüz gitse ne olur Edirne için, bir kolumuz gitse ne olur, bir canımız gitse ne olur. Şunu bilsinler ki Recep Gürkan’ın canını alsalar dahi benim arkadaşlarım, benim emekçilerim, benim dostlarım, Edirne mücadelesini sonuna kadar sürdürecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vereceğimiz bir can oda Edirne’ye feda olsun. Çünkü biz Edirne’yi aşkla seviyoruz. Aşkımız bizim Edirne” şeklinde konuştu.

'ARKASINDAKİNİN BULUNACAĞINDAN EMİNİM'

Çalışmalar sonucunda tetikçinin arkasındakilerin kimler olduğunun çıkacağını belirten Başkan Gürkan, “Elbette ben adalete güveniyorum, savcılarımıza, hakimlerimize, emniyetimize güveniyorum. Dünden bu yana gerçekten çok sağ olsunlar güzel, olağanüstü çalışma yaptılar. Ben o tetikçinin değil, o hasta insanın değil, arkasındakilerin bulunacağından eminim. Onu kimler azmettirdi, kimler bu yola sevk ettirdi, kimler teşvik etti, kimler kafasını karıştırdı, bunu hep beraber emniyetimizin, adaletimizin, savcıların, hakimlerin ortaya çıkaracağından eminim. Edirne Belediye başkanına, Edirne belediyesine yapılan çalışmaları aylardır hedef gösteren bazı kendini bilmezler bu çalışmada mutlaka ortaya çıkacak. Kendine başkan diyenler, kendine gazeteci diyenler, kendine ben bu şehrin temsilcisiyim diyenler bu şehrin şusuyum busuyum diyenlerin hepsi ortaya çıkacak bu işte, göreceğiz. Biz biliyoruz onları ama bizim bilmemiz yetmez. Önemli olan onları adaletin ortaya çıkarması” ifadelerini kullandı.

Bu saldırılar ile korkmayacağını söyleyen Başkan Gürkan, “Şimdi buradan sormak istiyorum. Ne oldu Edirne Belediye başkanına yüzüne gözüne vuruldu, hasar aldı, yumruk aldı. Başınız göğe erdi mi? Mutlu mu oldunuz? Zannediyor musunuz ki Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı bir tane hain saldırıyla, bir tetikçiyle korkutabileceksiniz. Hodri meydan size. Hadi görelim bakalım, daha çok saldırın. Tankınızla, topunuzla, tüfeğinizle gelin. Gelmezseniz şerefsizsiniz, namertsiniz. Hadi gelin. O kirli kalemlerinizle daha çok kan akıtın. Hadi bakalım, o zehirli dilleriniz daha çok konuşsun. Hadi bakalım haydi hodri meydan. Bize vurdular diye biz onlara vurmayacağız. Elbette öbür yanağımızı dönmeyeceğiz ama biz vurmayacağız. Bize vurana biz gene Mevlana sabrıyla davranmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Biz bu saldırıyı kınama anlamında bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçilmiş bütün ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri, çevre illerden gelen belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz ile belediye başkanımızın arkasında duran tüm Edirne halkı adına bu olayı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.