CHP'li belediye başkanına silahlı saldırı

CHP'li belediye başkanına silahlı saldırı

İzmir Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce silahlı saldırıya uğradı. İnce saldırıda bacağından yaralandı.

Özgür TUĞRUL / YURT

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce eşi Nilüfer İnce ile birlikte ilçenin Yaka Mahallesi’nde bulunan evine girerken, kapı önünde silahlı saldırıya uğradı. Otomobille yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, üç dört kez İnce çiftine doğru ateş açtı. Silahtan çıkan mermilerden biri Mustafa İnce’nin sol diz kapağının üzerine isabet etti. İnce yere yığılırken saldırgan otomobille olay yerinden uzaklaştı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mustafa İnce ambulansla 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Aynı ambulansla hastane giden CHP Güzelbahçe İlçe Baykanı Kazım Çam YURT'a yaptığı açıklamada, "Saldırının siyasi olduğunu düşünmüyoruz. Biri kanunsuz bir iş yapmayı teklif etmiştir. Başkan da kabul etmeyince bu yola başvurmuştur diye düşünüyorum" dedi. Görgün tanıklarının ifadesine başvurup çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis ekipleri, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

CHP'DEN İLK TEPKİ

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay saldırıyı kınayarak, "Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa İnce'ye yapılan silahlı saldırıyı kınıyor. Kendisine acil şifalar diliyorum" dedi.

İLK AÇIKLAMA YURT'A: SALDIRGAN İLE GÖZ GÖZE GELDİM

Saldırı sonrası tedavi altına alınan Mustafa İnce, ilk açıklamayı YURT'a yaptı. İnce, "Saldırgan ile göz göze geldim ama kendisini tanımıyorum. Arabayı eşim sürüyordu. Arkadan arabaya dokundurduktan sonra sıktı" dedi.

CHP'Lİ SINDIR: HERKESE ÇOK SELAMI VAR

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise hastane önünde yaptığı açıklamada, "Burada beklemenin hiçkimseye bir faydası yok. Kendisinin herkese çok selamı var. Sayın genel başkanımızla da görüştük, kendisine malumatı ilettik. Durum malesef hepimizi üzmüştür. Emniyet teşkilatının en kısa süre içerisinde gereğini yapacağına inancımız tamdır. Kendisine, ailesine geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI: ŞİDDETLE KINIYORUM

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina hastaneye geldi ve kısa bir açıklama yaptı.

"Başkanla görüştüm, sağlık durumu iyi. Saldırganların bir an önce yakalanmasını umuyor ve başkana geçmiş olsun dilekjlerimi iletiyorum. İnsanlar ne zaman bu hale geldiler. Saldırıyı şiddetle kınıyor ve yazıklar olsun diyorum."

Ziyaret edenler arasında, Buca Belediyesi Başkan yardımcıları ve yöneticileri de yer aldı. Birol Buyruk, Murat Işık, Hakan Gündüz ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'da ziyaret edenler arasında.

MUSTAFA İNCE KİMDİR?

1965 yılında Güzelbahçe’nin Yaka Mahallesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Güzelbahçe'de, lise öğrenimini ise Karataş Lisesi'nde tamamladı. 1987 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi , Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun oldu. Askerlik görevini Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tamamladı.

1992 yılında Narlıbahçe CHP İlçe örgütüne üye olan İnce 1999 yılında CHP'den Güzelbahçe Belediyesi Meclis üyeliği yedek listesine yazıldı. 2003 yılında yedek listeden meclis üyeliğine girdi. 2004 yılı seçimlerinde CHP'den ikinci sıradan meclis üyesi oldu. 2009 yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçildi. 2002-2007 yılları arasında İzmir Ziraat Odası'nda ikinci başkan olarak yönetim kurulunda görev yaptı. 2006 -2009 yılları arasında Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Başkanlığı görevinde bulundu. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, İzmir Ziraat Odası, GÜLDER, Atatürkçü Düşünce Derneği, Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme ve Musiki Derneği, Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Derneği’ne üyesi olan İnce İngilizce biliyor. İnce, evli ve iki çocuk babası.