CHP'li Gülsever: Başkan Topbaş'ın mesleki kariyeri dikkate alınmıyor

CHP'li Gülsever: Başkan Topbaş'ın mesleki kariyeri dikkate alınmıyor

İBB Meclisi’nin bu ayki gündemine, Başkan Topbaş’ın veto ettiği imar dosyaları damgasını vurdu. O dosyalar bugün yeniden meclis gündemindeydi. Oylamaya CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever'in sözleri damga vurdu. Gülsever, "Şimdi sayın Kadir Topbaş’ın uyarılarını dikkate almadan yine meclise getiriliyorsa demek ki başkan Topbaş’ın mesleki kariyeri dikkate alınmıyor demektir" dedi.

Oylama öncesi söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, "506 ve 107 numaralı raporlar üzerinde söz almış bulunuyorum. Hepimizin bildiği gibi bu raporlar daha önce meclisimizde görüşülmüş, konuşulmuş, komisyonlarda tartışılmış, tartışıldıktan sonra meclisimize gelmiş, mecliste karara bağlanmış ve neticelenmiş dosyalardır. Bu dosyalarla ilgili olarak, teknik ayrıntıların tamamı daha önceden hem komisyonda, hemde mecliste tartışıldığı için uzun uzun bu dosyaların teknik boyutları üzerinde söz söylemeye gayret etmeyeceğim. Bunlar hepimiz tarafından biliniyor. CHP Grubu olarak bizim neden 'ret' verdiğimiz, AKP Grubu'nun hangi düşüncelerle 'olumlu' oy kullandığını daha önce bu mecliste tartıştık, görüştük, konuştuk. Ancak hepimizin bildiği gibi bu 5 dosya daha sonra, sayın belediye başkanımız Kadir Topbaş tarafından tekrar görüşülmek üzere meclisimez iade edildi. Bu 5 dosyanın iade edilmesini, tekrar görüşülmesini istemeleri gibi bir hakları tabiiki var. Ama böyle bir usül gündeme geldiğinde bu hem gazeteciler için, hem televizyoncular için, hem kamuoyu için oldukça dikkat çekici bulundu ve birçok tartışma, toplumun gündeminde yaşanmaya başladı" dedi.

Gülsever, Komisyondan geçen raporların hepsinde ortak olarak, bunların neden iade edildiklerinin gerekçesinin söylenmediğini ifade etti.

"TOPBAŞ'IN MI MESLEKİ FORMASYONU YETERLİ DEĞİL, KOMİSYON ÜYELERİNİN Mİ?"

Ertuğrul Gülsever’in yaptığı konuşmada, "İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın gerek mesleki gerekse yaklaşık yirmi yıllık Belediye Başkanlık deneyimi ile bu maddeleri geri göndermesinde gerekçe olarak "ileride içinden çıkılamaz sıkıntıları da beraberinde getirecektir" değerlendirmesini hatırlatarak, "Komisyonda bu kararı veren arkadaşlarımız Topbaş’ın mesleki formasyonunun yeterli olmadığı kanaatinde mi? Buradan çıkan sonuç onu gösteriyor. Demekki 20 yıllık belediye tecrübesi ve bunca yıllık belediye başkanlığı onun gördüğü bu mahsurların, aslında mahsur olmadığını ve onun bu konuda doğruyu göremedğini anlıyorki komisyon, bunu o şekilde belirtmek suretiyle bu kararı veriyor. Elbette düşünüyoruz. Tüm kamuoyu düşünecek bizimle birlikte. Acaba mesleki formasyonu, sayın belediye başkanının mı yeterli değil, yoksa komisyon üyelerinin mi yeterli değil?" diye konuştu.

"İSTANBUL HALKI ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ"

Gülsever, AKP'li Meclis üyelerine, Meclis Salonu’nun hemen çıkışında bulunan Başkanlık Makamı’nı işaret ederek, "Buradan çıkıp 17 adım ileri giderek orada sayın belediye başkanıyla istişare ederek, raporun iade gerekçelerini öğrenmemiş olmanız, İstanbul halkı adına üzüntü verici ve yönetim zafiyeti olarak karşımızda duruyor." ifadelerini kullandı.
  
"KENDİ BAŞKANLARINIZLA ÇELİŞMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞSİNİZ"

Gülsever'in "Meclis üyesi arkadaşlarımızın da, meclis üyesi olmayan hiçkimseyi aralarında bulundurmayacaklarına bütün kalbimle güveniyorum." sözleri üzerine tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın üzerine Gülsever, "Değerli arkadaşlar ben aranızda böyle biri var demedim. Siz artık kendi başkanlarınızla çelişmeyi alışkanlık haline getirmişsiniz. Kimin ağzından bu sözlerin çıktığının farkında değilsiniz. Ben meclis başkanımızın söylediğini tekrarlıyor. Artık bundan sonra vereceğiniz mücadele CHP ile değildir, kendi kendinize ve kendi içinizdedir" şeklinde konuştu.