CHP'li Gürer: 'Suriyeliye var, EYT'liye yok!'

CHP'li Gürer: 'Suriyeliye var, EYT'liye yok!'

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis'te EYT sorununa değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "seçimi kaybetsek bile o iş olmaz" dediği EYT sorunu CHP'nin gündeminde olmaya devam ediyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis'te 2020 Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayak'ın EYT'liler hakkında konuşmaması üzerine sert bir konuşma gerçekleştirdi.

Gürer, Suriyelilere sağlanan olanakların EYT'lilere sağlanmadığını söyleyerek "prim günü dolan insanları açlığa mahkum ediyorsunuz" ifadesini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Gürer konuşmasına şu sözler ile devam etti:

'İŞSİZLERDEN SGK'DAN YARALANAMAYANLARIN SAYISI KAÇTIR?'

"EYT düzenlemesi yapılırsa kaç kişi hemen yararlanacak, kişi başı ne kadar ücret alınacak açıklanmalıdır. Ayrıca genç emeklilik diye bir söz türetildi. Düzenleme getirilirse acaba kaç kişi 50 yaşın altında emekli olabilecek? Bu sayıda bilinmiyor! İşsiz kalıp hiç bir geliri olmayan EYT’li sayısı nedir? İşsiz kalınca SGK’dan dahi yararlanamayan kişi sayısı kaçtır? Bunlarında bilinmesi gerekir. EYT sorunu, bütün partilerin birlikte oluşturacağı bir komisyon ile çözülebilir?"

'AKP, EYT’LİLER İÇİN DE KAYNAK YARATMALIDIR'

İsraf kaynaklarının azaltılması durumunda EYT'lilerin sorunun çözüleceğini belirten Gürer “Şehir Hastaneleri gibi yanlış uygulamalar için kaynak yaratan AKP iktidarı, EYT içinde kaynak yaratmalıdır. EYT’li esasen vergi ve prim ödeyerek alacağı ücreti 25 yıl ödemiştir. Görünen o ki EYT’lilerden yıllarca yapılan kesintilerde doğru değerlendirilmemiştir.” 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, süre yetersizliği nedeniyle Gürer'in sorularına yanıt vermedi. Bakan’ın sorulara yazılı yanıt göndermesi bekleniyor.