CHP'li İlgezdi: AKP kendi derdine yansın, hezimete uğrayacaklar

CHP'li İlgezdi: AKP kendi derdine yansın, hezimete uğrayacaklar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, AKP'li Bülent Turan'ın sözlerini YURT'a değerlendirdi. İlgezdi, "AKP Atatürk ile uğraşmayı bırakıp kendi derdine yansın. 24 Haziran'da hak ettikleri cevabı halkımızdan alacaklar" diye konuştu.

Nilay GÖL / YURT

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 'Atatürk hayatta olsaydı, CHP'de kongreye girse kazanamaz' sözlerine ilk tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi'den geldi. YURT'a açıklamada bulunan CHP'li İlgezdi, "AKP'nin Atatürk'le sorunu bitmiyor, böyle sözler ederek kamplaşma yaratmaya devam ediyorlar. Atatürk'le uğraşmayı bırakıp kendi dertlerine yansınlar. Çünkü 24 Haziran'da seçimi kazanacağız, halkımız onlara en iyi cevabı vermiş olacak" diye konuştu.

'TURAN BOŞ KONUŞUYOR'

Mustafa Kemal Atatürk'ün daha uzun vadeli yaşaması durumunda AKP'lilerin siyaset sahnesinde yer almalarının mümkün olamayacağı öngörüsünü dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "AKP'nin Atatürk ile zaten sorunu var. Koca bir ülkenin gönlünde taht kurmuş liderin değil bir partide kongreyi alması, ülkenin yüzde yüzünün oyunu alabileceğine inanan biriyim. Ulu önder Atatürk daha uzun vadeli yaşasaydı, bugün belki kendilerinin bu sahnede yer alması mümkün olamazdı. Hangi partiden olursa olsun halkımızın büyük çoğunluğunun Atatürk'le olan bağının ne olduğunu, nasıl değer verdiklerini sahada ve alanda görüyoruz, bunu biliyoruz. Özellikle kadınların, kendilerine verilen haklardan dolayı, kendi gelecekleri adına Atatürk değerlerine nasıl sıkı sıkıya bağlı olduklarını görüyoruz. Bülent Turan'ın sözleri boştur" dedi.

'HEZİMETE UĞRAYACAKLAR'

Ülkenin değerleriyle uğraşmanın AKP'ye hezimet getireceğini de söyleyen İlgezdi, sözlerini şöyle sürdürdü, "24 Haziran seçimlerini ilk turda kazanacağız. Bugün CHP sahada çok büyük sevgi ve teveccühle karşılanıyor. Üst üste çok seçim yaşadık. Sahadaki durumu çok net gözlemleyebiliyoruz. Bizden yana tercihini kullanmayan yurttaşlarımız bile gittiğimiz yerlerde bizi coşkuyla, umutla, heyecanla karşılıyor. Bence AKP kendi derdine yansın. Atatürk'le ve ülkenin temel değerleriyle uğraşmak onlara hezimet getirecek"...