CHP'li Karadeniz: Bu Türkiye’ye yapılan bir darbedir

CHP'li Karadeniz: Bu Türkiye’ye yapılan bir darbedir

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) ile birlikte Meclis’te Akkuyu Nükleer Santrali’nin temel atma törenini protesto etti. Karadeniz, Meclis’ten temeli atanlara seslenerek “Bugün Türkiye tarihine karanlık bir temel atılıyor. Bu ülkeye kıymayın. Bu ülkenin geleceğini karartmayın” dedi.

Barış CAN / YURT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Beştepe'de yapılan törenle Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali için temel atarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde aynı saatlerde bir başka hareketlilik vardı. Sinop, Mersin ve Samsun’dan Ankara’ya gelerek CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile buluşan sivil toplum üyeleri ile çevre aktivistleri basın açıklaması yaptı. CHP’li Karadeniz burada yaptığı konuşmada Akkuyu’da tarihe karanlık bir temel atıldığını belirterek, şunları söyledi:

'BU ÜLKEYE KIYMAYIN, GELECEĞİNİ KARARTMAYIN'

“Türkiye’nin geleceğini karanlığa götüren, doğayı tabiatı ve daha doğmamış çocukları bile karanlığa götüren bu temel, Türkiye’nin bugün için yüz karasıdır. Ne Sinop’ta, ne Mersin’de ne de Türkiye’de nükleer santrale ihtiyaç yoktur. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelirken, ülkemize nükleer santrali dayatmak tamamen rant elde etme çabasıdır. Türkiye’yi karanlığa götürmek için yapılan bir projedir. 20 milyar dolardan bahsediyorlar. Türkiye’nin enerji açığını kapatmak için değil ceplerini doldurmak için bu santralleri dayatıyorlar. Nükleer santrali kurdurmayacağız, kurdurmayacağız. Bu karanlığı ülkemizin üzerine çöktürmeyeceğiz. Bu Türkiye’ye yapılan bir darbedir. Bunu kesinlikle kınıyor ve buradan bu temeli atanlara sesleniyorum. Bu Ülkeye kıymayın. Bu Ülkenin geleceğini karartmayın.”

'AHLAKSIZ BİR ENERJİ...'

Samsun EMO başkanı Mehmet Özdağ da nükleer santralin gerçeklerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sinop’ta Mersin’de kurulmak istenen nükleer santrallerin Jersey Adaları’nda kurulan Offshore şirket üzerinden bütün finansmanı sağlanacağını belirten Özdağ, “Aslında bunun sadece bir enerji projesi olmadığını ticari olarak ahlaksız bir enerji olduğunu da ortaya koyuyoruz. Başka bir enerji mümkün bu enerji ekolojiyi yok edecek ahlaksız bir enerjidir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜLER...

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Sinop NKP temsilcileri daha sonra Doğa Haklarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantı sonrasında Karadeniz ve Sinop NKP heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.