CHP'li Tekin: İstanbul'u tarihi bir farkla alacağız

CHP'li Tekin: İstanbul'u tarihi bir farkla alacağız

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin adım adım İstanbul'u gezmeye, yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. Tekin, bu gezmelerindeki izlenimlerini YURT gazetesi ile paylaştı. Tekin, yerel seçimlerde İstanbul'u tarihi bir farkla alacaklarını söyledi. 

Cihan GÜNER / YURT

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in bugünkü durağı Gazosmanpaşa'nın Karadeniz Mahallesiydi. Tekin, mahalleyi adım adım dolaştı, yurttaşların problemlerini, sıkıntılarını dinledi. Çözüm önerilerini de anlatan Gürsel Tekin, İstanbul'un ilçelerindeki gezilerine dair değerlendirmelerde bulundu. 

'80 MİLYON YURTTAŞ VAR, 24 MİLYON DA İCRA DOSYASI'...

İşsizliğin Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Tekin, "Sizler de tanıklık ediyorsunuz ki, 1 yıldır İstanbul'u adım adım geziyorum. Kameralarınızla insanların öfkelerini, taleplerini resmettiniz. İşsizlik had safhada, büyük yoksulluk var. 80 milyon yurttaşımızın yaşadığı bir ülkede 24 milyon icra dosyası varsa sonrası nasıl tarif edilir, bilemiyorum. İmar vurgunları, kentsel dönüşüm sıkıntıları almış başını gdiyor" dedi.

'GÖÇMENLERİN ÖFKESİ DE BÜYÜK'

Tarihi Yarımada'daki Afgan - Suriyeli göçünün önümüzdeki süreçte yoğunlaşacağını öne süren Tekin, "Sadece İstanbul'da şu anda yerleşik olarak yaşayan 200 bine yakın Afganlı var. Ağrı ve Van'dan ülkeye giren göçmenler, bir şekilde İstanbul'a geliyorlar. İnsan pazarlarına gittiğinizde müteahhitlerin Ortadoğu coğrafyasından gelen göçmenleri tercih ettiklerini görüyorsunuz. Bunun iki sebebi var; birincisi ucuz işgücü, ikincisi ise kayıtlı olmamaları sebebiyle iş cinayetlerinde hesap sorulmuyor olması. Doğal olarak buradaki insanların öfkesi de büyük oluyor" ifadelerini kullandı.

'MİLLET HAZIR, AKP'NİN YIKILIŞI ÇOK YAKIN'

İktidar partisinin en çok oy aldığı yerlerde, AKP'ye öfkenin dorukta olduğunu iddia eden Gürsel Tekin, "Referandum döneminden itibaren baktığınızda, herşeye rağmen insanların önemli bir kısmı AKP'nin yaratmış olduğu yalan rüzgarına itibar etti. İşsizlik bitecekti, yolsuzluk bitecekti, uçar-kaçar bir sürü şey söylemişlerdi, insanlar bunlara inandılar. Ama son 1 yıldır gördüğüm manzara, özellikle de iktidar partisinin en çok oy aldığı yerlerde öfkenin dorukta olduğudur. İnsanların ekmeğiyle oynadığınızda, yıkılmanız kaçınılmazdır. Görüyorum ki, millet hazır, AKP'nin yıkılışı yakın" dedi.

'KİMİN KARŞILIĞI VARSA, İSTANBUL ADAYIMIZ O OLACAKTIR'

Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı içinse, "Yıllardın siyasetin içerisinde olan bir insanım. 81 ili dolaştım, dolaşmaya devam ediyorum. Milletvekiliyim, bu benim temel görevim. İstanbullu ne düşünüyor, ne sıkıntıları var bunları bilmek zorundayım. İstanbul'da sadece 1 milyon yurttaşın kentsel dönüşüm sıkıntısı var. Sultan Mahallesi'nde, Beyoğlu'nda, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm yapacağını söyleyen iktidar, oradaki insanları adeta sürgüne tabi tuttu. Gezilerimizde görüyorum ki, şimdi bu sürgün durumunu askıya aldılar. Ama seçimden sonra, daha çok yoksulların olduğu mahallelerde sürgüne devam edecekler. Yoksulluk edebiyatıyla gelenlerin yoksulları nasıl sürgün ettiğini, nasıl mağdur ettiğini hepimiz gördük. Partimizin Genel Merkezi tabii ki doğru bir tercih yapacaktır. İstanbul'u kurtarırsanız Türkiye'yi kurtarırsınız. İstanbul'da 11 milyon seçmenin talebine başvuracağız. Bu talebe kim karşılık veriyorsa, hepimizin adayı o olacaktır" ifadelerini kullandı.  

'İSTANBUL'U ALACAĞIMIZI AKP'LİLER DE BİLİYOR'

CHP Genel Merkezi'nin uzun süredir bir çalışma yaptığını belirten Tekin, çalışmanın 'kapalı devre' yapıldığınıifade ederek, "Takdir edersiniz ki, büyük illerde seçmen sayısı yüksek olduğu için bir kaç noktada değerlendirme olacak. İstanbul'u bilen biri olarak şunu söylüyorum ki, CHP mutlaka İstanbul'u alacaktır. Bunu sadece ben değil, iktidar partisi mensupları da çok iyi biliyorlar" dedi.

AKP'nin yüksek oy aldığı ilçelerde özellikle bir çalışma yaptığını söyleyen Tekin açıklamalarını şu şekilde bitirdi:

1 yıl içerisinde 15 kez Bağcılar'a, en az 15 kez de Sultanbeyli'ye, Sultangazi'ye gittim. Merkeze yönelik çalışmıyorum; Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy yerine buralarda çalışma yürütmeyi tercih ediyorum. Bizim de ihmallerimizin sonucu, sosyal demokrat partilere oy vermesi gereken seçmen kitlesinin, kendisini yok sayan bir siyasi partiye oy vermesini anlamakta zorluk çekiyorum. Tabii bir kabahat varsa, bu da bizimdir. Eksiklerimizi gideriyoruz, gerekli tespitleri yapıyoruz, bundan sonra hep beraber, bir arada olacağız. İstanbul'u kazanacağız. Somut bilgilere dayalı olarak söylüyorum bunu. Örneğin Karadeniz Mahallesi bizim en az oy aldığımız mahalledir, burada farkı görüyorsunuz. İstanbul'u farkla alacağız, bunu gelişigüzel söylemiyorum.