CHP'li Toprak: 'Şeker ithalatı özelleştirmenin sonucu'

CHP'li Toprak: 'Şeker ithalatı özelleştirmenin sonucu'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul  Milletvekili Erdoğan Toprak haftalık raporunda iç ve dış politikaya dair değerlendirmelerini paylaştı. 

Toprak’ın yayınladığı raporda öne çıkan başlıklar ise şunlar:

‘KAYYUM ATAMALARI DEVLETİ TAHRİP EDİYOR’

Yerel yönetimlerde, belediyelerde, üniversitelerde, ekonomik yaşamda yaygınlaşan kayyum atamalarıyla “her alana” baskı uygulandığını söyleyen Erdoğan Toprak “İktidar tarafından giderek hayatın ve yönetimin her alanında kurumsallaştırılarak yaygınlaştırılan kayyum atamaları, hukuk devletinin tahrip edilmesi, demokratik devlet ve toplumdan uzaklaşılması yönünde Türkiye’yi hızla bir çöküşe doğru götürüyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR YILBAŞINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK’

CAATSA yaptırım listesi ve 2020 Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasası’na konulan “Türkiye’ye yönelik yaptırım düzenlemeleri” yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini de söyleyen Toprak “En geç Nisan ayında kapsamlı yaptırımların uygulamaya koyulacağı ifade edilmektedir. Nisan ayının özellikle vurgulanmasının nedeni ise S-400’lerin kurulum, personel eğitimi ve faaliyete geçiş süreciyle ilgili açıklanan resmi takvim çerçevesinde, füze savunma sisteminin Nisan 2020’de tam kapasiteyle faaliyete geçecek olmasıdır” şeklinde konuştu.

‘DOĞU AKDENİZ GİBİ ADIMLAR SURİYE VE MISIR’LA DA ATILMALIDIR’

“Her ne kadar “gizli-saklı” yapılsa da İsrail’e iletilen mesaj, Doğu Akdeniz’de karşımızda oluşan bloku zayıflatma, duvarda gedik açma adına önemli bir girişimdir. Benzer adımlar Mısır ve Suriye ile de atılmalıdır” değerlendirmesinde bulunan Toprak  “Bunu yaparken de millete “farklı”, kapalı kapılar ardında “farklı” konuşmak yerine “açık ve yapıcı” bir söylemle gerçekçi şekilde davranılmalıdır. İki kişinin, iki ülkenin karşılıklı konuştuğu hiçbir şey “gizli” kalmaz. İsrail ile benzer “gizli” pazarlıklar “Mavi Marmara” katliamında da yürütülmüştü!” ifadesinde bulundu.

‘İKTİDAR LİBYA’NIN İÇ SAVAŞINA DOĞRUDAN MÜDAHİL OLUYOR’

“Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesi ve Libya iç savaşına doğrudan müdahil olmasıdır” diyen  CHP’li Toprak “İktidar, Suriye gibi Libya’da da öngörüsüz dış politikasıyla, Kaddafi’nin devrilmesine, linç edilmesine destek verip, ülkenin bölünmesine, iç savaşa sürüklenmesine zemin hazırladıktan sonra, hâlâ Libya’da yanlışlarını sürdürmekte bu kez kanlı bir iç savaşın tarafı olmaya doğru ilerlemektedir” diyerek değerlendirdi.

‘TÜGE ÖNCEKİ AYA GÖRE 1,9 DÜŞÜŞLE 58,8 DÜZEYİNE GERİLEDİ’

Tüketici Güven Endeksi bir aylık yükselişin ardından yine sert şekilde düştüğünü, yılın son ayında TÜGE bir önceki aya göre yüzde 1,9 düşüşle 58,8 düzeyine gerilediğini söyleyen Toprak “Belki de bu durumu, TÜİK ve MB’nin verilerine, anketlerine, rakamlarına güvensizliğin bir yansıması olarak değerlendirmek, ankete katılanların da bu yaklaşımla gerçek beklentilerini açığa vurmaktan kaçındıklarını düşünmek gerekiyor” şeklinde konuştu.