CHP'li Toprak: Suriyeliler eğitilip, ÖSO'ya katılmalı

CHP'li Toprak: Suriyeliler eğitilip, ÖSO'ya katılmalı

CHP İstanbul Milletvekilli Erdoğan Toprak, Suriyeli sığınmacılar için 'Bir an evvel eğitilip, donatılıp Özgür Suriye Ordusu'na katılması lazım' dedi

CHP İstanbul Milletvekilli  Erdoğan Toprak, 18-41 yaş arasındaki Suriyeli mültecilerin, eğitilerek ÖSO bünyesine alınması gerektiğini söyledi. 

Halk TV yayınına katılan Toprak, Türkiye'de 4 milyon Suriyeli mülteci olduğunu söyleyerek, "Bu 4 milyon Suriyeli içerisinde 18-41 yaşları arasında 890 bin kişi var" dedi. 

 "Bu 890 bin kişiyi ben yıllardır besliyorum, sağlığına her şeyine destek veriyorum ama nöbet sırası onlarda. Kendi vatanını kurtarması gereken o. Bir an evvel eğitilip, donatılıp Özgür Suriye Ordusu'na katılması lazım. Çünkü o coğrafyayı onlar bilir, o coğrafyadaki araziyi, iletişimi onlar bilir" diyen Toprak, "Onlar burada oturacak, benim Mehmetçiğim, 20 yaşındaki eli kınalı çocuğum şehit olacak; o burada yan gelip yatacak, devlet ona para verecek, sağlık harcamasını yapacak. Bir Türk vatandaşı burada sağlık harcamasına katkı payı verir onlar vermezler. Bir Türk vatandaşı işyeri açtığında vergi verir, onlar vermezler. Ama artık onların nöbet sırası geldi" ifadelerini kullandı.