CHP'li vekiller 'vatan satılamaz' demişti: Sattılar!

CHP'li vekiller 'vatan satılamaz' demişti: Sattılar!

Muhalefet partilerinin özelleştirilmesine sert tepki gösterdiği şeker fabrikalarının 2019-2020 dönemi için açılışlarına AKP'lilerle birlikte katılması tepki çekti...

Muhalefet partilerinin özelleştirilmesine sert tepki gösterdiği şeker fabrikalarının 2019-2020 dönemi için açılışlarına AKP'lilerle birlikte katılması tepki çekti.

2018 yılının Şubat ayında Resim Gazete’de çıkan haberle Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 14 fabrika özelleştirilmişti.

Bu özelleştirme sonrasında Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP) de aralarında bulunduğu muhalefet partileri, yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Şeker Fabrikaları'nın özelleştirilmesine karşı, “Şeker Fabrikaları Vatandır, Vatan Satılamaz” sloganları eşliğinde yürüyüş ve fabrikaların önünde mitingler düzenlemişti.

Özelleştirilen Şeker Fabrikaları 2019-2020 dönemi için açılışlar düzenlendi. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmelerine karşı düzenlenen eylemlere katılan CHP’li ve İYİ Partili vekillerin açılışlara katılması büyük bir tepki ile karşılandı.

Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikası’nı 150 milyon TL’ye satın alan Binbir Gıda geçtiğimiz günlerde açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine, AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yanı sıra daha önce şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı düzenlenen eylemlere katılan, “Şeker fabrikaları vatandır, vatan satılamaz” pankartı ardında yürüyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’ın katılması tepkiyle karşılandı.