CHP 'mazbata verilsin' talebiyle resmen başvurdu

CHP 'mazbata verilsin' talebiyle resmen başvurdu

CHP ve İYİ Parti, İstanbul seçimlerini büyük bir farkla kazanan Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesi için resmen YSK'ya başvurdu.

AKP'nin itirazları sonucunda İstanbul'un pek çok ilçesinde sandıklar yeniden sayılırken, kimi sandıklarda da geçersiz oyların sayımı gerçekleştiriliyor.

AKP, sandıklarda usulsüzlük yapıldığını iddia ederken, CHP de sürecin uzatılmaması gerektiğini savunarak Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesi gerektiğini ifade etmişti. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından verilen dilekçede, İmamoğlu’nun mazbatasının 2972 sayılı kanun çerçevesinde verilmesinin gerektiği ifade edildi.

İl seçim kurulunda birleştirilen oy tutanaklarına göre en çok oyu alan adayın seçim kazandığına hükmedildiğinin hatırlatıldığı dilekçede, yasalara göre mazbatanın verilmesi için kesin sonuçların ilanının beklenmediğine dikkat çekildi. Dilekçede ayrıca uzun yıllardır Türkiye’de uygulamanın bu şekilde gerçekleştiği ifade edilirken, “Yerleşmiş içtihatlar ve teamüller herkese eşit şekilde uygulansın” denildi.

GÖKÇEK, 6 GÜN SONRA MAZBATAYI ALMIŞTI

30 Mart yerel seçimleri sonrası CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş 6240 tutanakta usulsüzlük tespit ettiklerini açıklamıştı. Aradaki oy farkının 32 bin olmasına rağmen Melih Gökçek’in mazbatası seçimlerden altı gün sonra, 5 Nisan 2014’te verilirken, CHP’nin itirazları YSK tarafından 9 Nisan’da reddedilmişti.