CHP seçim güvenliğini sokağa taşır mı? Siyasi fantezilere dikkat...

CHP seçim güvenliğini sokağa taşır mı? Siyasi fantezilere dikkat...

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde milyonları Maltepe’de toplamayı başardığı, şimdi aynı durumun seçim ve sandık güvenliği için söz konusu olduğu kaydedildi. Selin Sayek Böke’nin Twitter’dan yaptığı ‘boykot veya çekilme’ paylaşımı da eleştirilerek, ‘Genel Merkez’in, tatlı su muhaliflerini söylemde birlikteliğe davet etmesi’ istendi.

YURT Gazetesi yazarı Mehmet Yurtseven, CHP’nin Adalet Yürüyüşü’nden bu yana gündemi ilk kez ‘tam ucundan’ yakaladığını, hatta belirlediğini kaydederek, seçim ve sandık güvenliği konusunda mücadelenin sokağa taşınması halinde çok daha büyüyeceğine işaret etti. Yurtseven, Selin Sayek Böke’nin Twitter’dan bu konuda yaptığı paylaşımla sergilediği bireysel davranışı ise sert bir dille eleştirdi.

Yurtseven, ‘Seçim güvenliği ve CHP’ başlıklı yazısında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşünde haksızlığı hukuksuzluğa karşı duran tüm yurttaşları bir çatı altında toplamayı ve milyonları Maltepe meydanında toplamayı başardığını hatırlatarak, “Aynı durum şu anda seçim ve sandık güvenliği için söz konusu” dedi. Yurtseven, şunları kaydetti:

BÜYÜK PRESTİJ SAĞLADI

“CHP Lideri seçim güvenliğine dikkat çekerek AKP-MHP birlikteliğiyle bir gece yarısı operasyonuyla çıkarılan yasanın bugün olduğu gibi gelecek dönemler içinde ne kadar sakıncalı olduğunu nelere yol açabileceğini en iyi şekilde anlatıyor. Hem de gündemi belirleyerek.

CHP, seçim güvenliği konusunda gündemi belirleyerek sadece kendi seçmeninin haklarını değil muhalefette olan diğer siyasi parti seçmenlerinin de hakkını savunuyor.

Demokrat Parti’den, HDP’ye, Saadet’e, İYİ Partiye kadar her seçmenin oyunu koruma CHP’ye büyük prestij sağladı.

Bu mücadeleyi sokağa taşırsa çok daha büyür.

Aslında Seçim güvenliği konusunda tüm Türkiye’nin parti ayrımı yapmaksızın bir bütün olarak CHP’ye destek olmaları gerekir.

CHP siyasi partileri ziyaret ederek bir noktada toplumsal muhalefeti örgütledi, toplumsal muhalefete öncülük etti.

‘PARTİ İÇİ MUHALEFET GÖRÜNTÜSÜ VERİLMEMELİ’

CHP bugünden itibaren söylem birliği içerisinde çalışmalarına devam etmeli.

Bunun için parti içi muhalefet görüntüsü verilmemeli.

Başta kendisini solcu diye dillendirmeye çalışan “Etekli Derviş” Selin Sayek Böke Hanımefendi ve arkadaşları  da kendisine çeki düzen vermeli. Sandık güvenliği ve oy namusunu koruma yerine ‘seçim boykotu’ gibi siyasi fantezilere dikkat.

Genel Merkez de bir bütün halinde ‘tatlı su muhaliflerini’ siyaset yapmaya en azından söylemde birliktelik göstermeye davet etmeli.

Unutmayın ki,

CHP’nin büyümesi için parti içi  müzmin muhalefetten kurtulmalıdır. Eylemde söylemde birliktelik sağlamalı.

Ama nerede...

BÖKE’NİN PAYLAŞIMI

Aşağıdaki sebeplerle bu yazıyı kaleme aldım.

Selin Sayek Böke, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Dün gece adil ve güvenli seçim yok edildi.

Ya izleyeceğiz ya da gerçek bir seçimin asgari koşulları sağlanana dek boykot ve/veya çekilme seçeneklerini ele alacağız. Karar hepimizin!”

Müzmin Muhalif Selin Sayek Böke’nin Twitter’dan yaptığı açıklamadan sonra medya tarafından hemen CHP seçimleri boykot mu edecek konusu köpürtülmeye başlandı. Doğal olarak Kemal Kılıçdaroğlu; “Biz seçimi kazanacağız kardeşim ne boykotu” demek zorunda kaldı.

Demek ki Kılıçdaroğlu’nun Kurultayda bahsettiği söylemde birlik uyarısı, yazılı görsel medyaya çıkarken bilgi verin uyarısı Sayın Böke tarafından görmezden gelinmiş. Kendi bildiğini uygulamaya devam etmiş.

CHP yetkililerine buradan bir önerim var. Bütün örgütlere toplu talimat verebilirsiniz talimatlarınız dinlenir genelgeleriniz dikkate alınır ama müzmin muhalif Sayın Böke ve Tribün hizibi ekibine bir talimat vereceğinizde “bireysel talimat bekleyen askerdeki kandıralı” hikâyesini aklınıza getirmeyi sakın unutmayın…”