CHP seçim stratejisini açıkladı

CHP seçim stratejisini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel 31 Mart'ta 60 bin olan sandık görevlisi sayısının, 23 Haziran'da 150 bin olacağını açıkladı. Adıgüzel, stratejilerini "sonuçları hızlı değil, doğru açıklamak" olarak adlandırdı.

31 Mart Seçimlerinde AKP'nin aldığı yenilginin ardından seçimleri yeniletme kararının alınmasıyla birlikte 23 Haziran'da İstanbul yeniden sandık başına gidecek. Cumhuriyet Halk Partisi de seçim yaklaştıkça çalışmalara hız kazandırdı.

Gazete Duvar'dan Nergis Kaya'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel yılbaşından beri sahada olan İmamoğlu'nun, mitinge dönüşen halk buluşmalarına devam edeceğini söyledi.

Adıgüzel çalışmalar kapsamında özellikle pazar yerlerini ziyaret edeceklerini belirterek, “Vatandaşın filesi boş ve bunu gündemden düşürmemek gerek” dedi.

Seçim güvenliğine de çok önem verdiklerini belirten Adıgüzel, "Tek bir oyun bile peşinde olacağız" dedi ve önceki seçime göre sandığa daha yoğun olan ilginin işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel şöyle konuştu:

“31 Mart’ta CHP sistemine kayıtlı olarak 60 bin kişiyi sandıklarda görevlendirdik. Bu sandık kurulu üyeleri, okul sorumluları, okul sorumlusu avukatlar, kat sorumluları ve okul bilişim sorumlularının içinde bulunduğu görevlilerdi. Ayrıca bunu gönüllüler ve müşahitlerle takviye ettik. Bu seçimde görünen sandık başlarında üç katına yakın görevli olacak. Bu 150 binden az görevli olmayacak demek. Gördüğümüz kadarıyla bu seçim görevlilerin yanı sıra gönüllülerin de sandık başında olduğu bir seçim olacak. Oyunu kullanan çok sayıda seçmen de sandıklar açıldıktan sonra süreci takip etmek için sandık başlarında olacak. Hem görevliler hem gönüllüler tüm dikkatleriyle tutanakların tutulmasını, oyların sayılmasını takip edecek. Bu da İstanbul’daki milyonlarca insanın seçime, demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını gösterecek.”